vízilabda előzetes

2018.03.09. 13:00

Az éllovas pécsieket fogadják a pólósok

A szomszédvár és egyben listavezető Pécsi VSK Mecsek-Füszért csapatát fogadja szombaton 16 órakor a Kaposvári VK egylete.

Fenyő Gábor

A 9–16. helyekért zajló középszakaszban ez már a negyedik kör lesz, a somogyiaknak viszont – mivel két meccsüket is el kellett halasztani sorozatos megbetegedések miatt – csak a második, ám így is ott vannak az éllovas pécsiek és a Bp. Vasas-Plaket SC nyomában.

Az idősebb Berta József vezette Kaposvári VK alakulata az idén még veretlen – négy győzelemmel megvívott mérkőzés mellett egy döntetlen a mutató –, s a Pécsi VSK Mecsek-Füszért ellen is az lehet a cél, hogy tovább tartson ez a sorozatuk. Az mindenképpen tiszteletet parancsol, hogy a pécsi alakulat a listavezető ebben a csoportban, s az eddigi három fellépésüket sikerrel vették: előbb a Bp. UVSE csapatát verték 13–6-ra, majd a Vasas-Plaketet szintén Pécsen 8–7-re, legutóbb pedig Szombathelyen nyertek 14–6 arányban. A két társaság amúgy is presztízskérdést csinál az egymás elleni találkozóiból, vagyis igazi (dunántúli) rangadó várható. Érdemes lesz szombaton délután ellátogatni a Városi Fürdőbe, ráadásul most minden belépő mellé ajándék is jár.

Az elhalasztott EBP-Tatabányai Vízmű SE–Kaposvári VK mérkőzést március 31-én pótolják majd, míg a Metalcom-Szentesi VK elleni hazai találkozónak még nincs meg az új időpontja.

Ezek is érdekelhetik