fotó

2018.07.03. 11:06

Csuklótörés után győzelemmel tért vissza Szvoboda Bence

Két hónap kényszerszünet után a tért vissza a kaposvári motokrosszos. Ez volt karrierje első királykategóriás győzelme Csehországban.

Sonline

Szvoboda Bence szenzációs motorozással nyert Dalecinben. A 26 éves kaposvári sokaknak meglepetést okozott ezzel az eredménnyel, még önmagának is. Két hónapot kényszerült kihagyni áprilisi csuklótörése miatt, de ez nem látszott meg a motorozásán, pedig ebben a sportban különösen igaz, hogy minden kihagyott verseny komoly veszteség az ellenfelekkel szemben.

– Nehéz volt ez az időszak, pechesen indult a szezon, nem tudtam megmutatni, hogy mit tudok valójában az MX1-es motoron – kezdte értékelését Szvoboda Bence. – Sikerült törlesztenem, nagyon jó érzés volt újra hallani a Himnuszt a dobogó tetején a sérülésem utáni első versenyen. Karrierem egyik legemlékezetesebb győzelme volt ez – folytatta a motoros.

 

Szvoboda győzelme jelzés értékű lehet a csehek verhetetlen bajnokának és a kategória jelenlegi Európa-bajnokának, Martin Micheknek, hiszen a magyar fiú tisztán legyőzte őt mindkét futamban. Bence sikere azért is meglepő, mert ez az első éve ebben kategóriában, korábban a kisebb teljesítményű motorokat felvonultató MX2-es géposztályban versenyzett, ahol tavaly a bajnoki címig jutott, de MX1-ben nem számoltak vele komolyan az év kezdetén. Ezzel a győzelemmel viszont bizonyította, hogy a királykategóriában is a legjobbak között kell őt számon tartani.

Dalecin egyébként különleges helyszín Szvoboda karrierjében, mert a 80-as években világbajnoki versenyeknek helyt adó pályán még nem veszített futamot pályafutása során.

Szvoboda Bence parádés mellett a hétvége másik magyarja is elégedett lehet a teljesítményével. A junior korú, tizenöt éves Jakob Kristóf két pontot szerzett a felnőttek MX2-es kategóriájában 19. helyezésével.

Jakob Kristóf akcióban

A cseh bajnokság mezőnyének nincs pihenő, hétvégén már a negyedik fordulót rendezik a lengyel-cseh határnál fekvő Petrovicében.

Cseh MX1-es bajnokság 3. forduló, Dalecin:

1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 50 pont

2. Martin Michek (Csehország, KTM) – 44 pont

3. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) – 38 pont

4. Marek Sukup (Csehország, KTM) – 35 pont

5. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) – 34 pont

A 8 fordulós bajnokság állása 3 verseny után:

1. Martin Michek – 141 pont

2. Vaclav Kovar – 125 pont

3. Tomasz Wysocki – 101 pont

4. Marek Sukup – 100 pont

5. Szvoboda Bence – 90 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában