kézilabda

2018.08.18. 19:50

A félidőben még vezetett a BL-győztes Győr ellen a Siófok KC

Öt góllal kapott ki a BL-győztes Győri Audi ETO KC otthonában felkészülési mérkőzésen a Siófok KC NB I-es női kézilabda-csapata, mely a félidőben még egygólos előnyben volt. Dedu egymás után négy győri hetest is megfogott, Nze Minko pedig piros lapot kapott a második félidő közepén.

Keszthelyi Zoltán

Győri Audi ETO–Siófok KC 30–25 (9–10)

Győr, Audi Aréna, 3000 néző

A magabiztos siker után a két fiatalnak, a kapus Tóthnak és Kürthinek is lehetőséget adó Danyi Gábor arról beszélt, hogy tipikus felkészülési mérkőzés volt, nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki. A találkozó első félidejében nem volt jó a támadójátékuk, de ez sem gond, mert a játékosok higgadtak tudnak maradni.

A győri oldalon négy hetes is kimaradt ez első harminc percben, pontosabban Dedu volt ellenállhatatlan, megfogta Oftedal két és Görbicz és Kristinsen egy-egy büntetőjét. A vereség ellenére Solberg sem teljesített rosszul, úgy tűnik, kapus poszton nem lesznek gondjai Tor Odvar Moen edzőnek, ami azért fontos mert – mint a klub honlapján adott nyilatkozatában elmondta – az első periódusban nagy hangsúly lesz a halóőrei teljesítményén.

A norvég szakember szerint jól védekeztek az első félidőben, a másodikban viszont elfáradtak, ezért is lett ennyi a két klub közt. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, ráadásul Nze Minko a 47 percben piros lapot kapott. Tor Odvar Moen edző élve a lehetőséggel több dolgot is kipróbálhatott, mint például Geiger játékát a jobb szélen. A kapusok mellett Janjusevic gólerős játékának is örülni lehetett siófoki oldalon, ahol az új igazolás, Kobetic is egyre nagyobb szerepelt vállal.

Siófok KC: Solberg – Geiger 1, Gonzalez 4, Drabik 3, Kobetic 8, Nze-Minko 1, Sárosi. Csere: Dedu (kapus), Janjusevic 5, Elghaoui 1, Khmyrova 1, Jezic 1. Edző: Tor Odvar Moen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában