RÖPLABDA NB I./NŐK

2018.08.04. 10:34

Azért dolgoznak, hogy jövőre az Extraligában rajtolhassanak

Teljesen mindegy, hogy az első vagy a második helyen zárja-e majd az NB I.-es küzdelmeket az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata, amelynek a kispadján Zarka Pétert a szerb Szasa Nedeljkovics váltotta. A lényeg, hogy egy év múlva a legjobb hat együttest tömörítő Extraligában rajtolhassanak.

Fenyő Gábor

Jelentősen átalakult kerettel várja az október első hétvégéjén esedékes bajnoki rajtot a szerb mester, Szasa Nedeljkovics irányította 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata. Az előző szezonban szerepelt együttes tagjai közül hatan is elköszöntek. Ugyanakkor öten érkeztek – Miklai Zsanett és Vacsi Evelin leigazolásával háromra nőtt a kaposvári klub válogatott játékosainak a száma –, három fiatal játékos pedig a RÖAK-tól került fel. Utóbbiak – az egy évnyi békéscsabai kitérő után visszatért Héri Sárával és az Újpestről szerződtetett Császár Norinával egyetemben – szerepelnek majd a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely U21-es (junior) csapatában is.

– A pénteki nap és a hétvége amolyan ráhangolódás gyanánt a Cuttler Gymben telt, illetve telik. Hétfőtől aztán már a Városi Sportcsarnokban készül majd az együttes napi két edzéssel – mondta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ügyvezető elnöke. – Mivel még nagyon a nyári alapozás elején vagyunk, így a felkészülési programunk is most kezd összeállni. Ami biztos: szeptember 20-án és 21-én a Magyar Kupa-győztes Fatum-Nyíregyházi NRK felkészülési tornájára vagyunk hivatalosak, a bajnoki rajt pedig október 6-án lesz, ám a sorsolást még csak ezután készítik majd el.

Ami a klub célját illeti, teljesen mindegy, hogy az NB I.-es bajnokságot az első vagy a második helyen zárják-e. A lényeg, hogy az osztályozót sikerrel megvívják, s a következő bajnoki szezonban már az ország hat legjobb csapatát tömörítő Extraligában rajtoljanak.

– Évek óta azon dolgozunk, hogy küzdeni tudó és szerethető csapatot építsünk. Egyre többen kíváncsiak az együttesre, s nem szeretnénk csalódást okozni a szurkolóinknak. Akik kijönnek a csarnokba, azok élményekkel telve távozhassanak a meccs után – tette hozzá Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ügyvezető elnöke.

A keret tagjai közül Harmath Zsófia, Horváth Alexandra, Miklai Zsanett és Rucz Réka is a somogyi megyeszékhelyen született, Szívós Ildikó pedig immár a hetedik szezonját kezdi majd Kaposváron. Harmath Zsófia és Kanizsai Dorottya az ősztől kettős fronton lesz érdekelt, lévén mindketten megkezdik tanulmányaikat a Kaposvári Egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában