kézilabda

2018.08.12. 18:28

Bronzérem jutott Szlovéniában a Csurgói KK-nak

A harmadik helyen zárta a Csurgói KK alakulata a Szlovéniában, Novo Mestóban rendezett négy csapatos nemzetközi felkészülési férfi kézilabdatornát, miután az első fellépésén hétgólos vereséget szenvedett a fehérorosz SKA Minszk együttesétől, másnap a helyosztón pedig öt góllal verte a szlovén RD Urbanscape Loka csapatát.

Fenyő Gábor

SKA Minszk (fehérorosz)–Csurgói KK 32–25 (17–13)

Hétgólos vereséggel rajtolt a csurgói együttes a fehérorosz ezüstérmes, az előző szezonban az EHF-Kupában is érdekelt SKA Minszk ellen. Az első 10 perc után még a somogyiaknál volt az előny, majd fordítottak a fehéroroszok. A második félidőben több ziccert és hetest is elrontott a Csurgói KK, s többször is a kapufa segítette ki a minszki együttest.

A csurgói gólszerzők: Cehte 7, Vasics 4, Szeitl 3, Astrashapkin 3, Hanusz 3, Nagy 2, Kerkovits 2/2, Tóth 1.

Csurgói KK–RD Urbanscape Loka (szlovén) 31–26 (14–12)

A bronzmérkőzésen a somogyiak öt góllal bizonyultak jobbnak a szlovén bajnokság ötödik helyezettje, az RD Urbanscape Loka csapatánál.

A csurgói gólszerzők: Cehte 7, Astrashapkin 6/3, Hanusz 3, Kerkovits 3/3, Varjú 3, Nagy 2, Toskic 2, Vasics 2, Hadziomerovics 1, Kovacevic 1, Tóth 1.

A végeredmény: 1. SKA Minszk, 2. MRK Krka, 3. Csurgói KK, 4. RD Urbanscape Loka.

A Csurgói KK társulatát legközelebb pénteken 19 órakor hazai pályán szólítják majd pályára az RK Dubrava ellen.

Harmadik felkészülési mérkőzésén is túl van a Siófok KC nőikézilabda-csapata; a Kiss Szilárd Sportcsarnokban rendezett zárt kapus találkozón Nze-Minkóék visszavágtak a norvég Vipers Kristiansand együttesének a három nappal korábbi vereségért. Dedu szenzációsan védett az első félidőben, Nze-Minko és Kobetic pedig termelte a gólokat; ketten együtt 15 alkalommal vették be a norvégok kapuját.

Siófok KC–Vipers Kristiansand 25–18 (13–6)

Siófok KC: Dedu – Aoustin (3), Khmyrova, Nze-Minko (7), Geiger (3), Böhme, Jezic. Csere: Elghaoui (3), Bozsok, Kobetic (8), Takács, Gonzalez (1), Barkóczi, Drabik, Sárosi. Vezetőedző: Tor Odvar Moen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában