strandröplabda

2018.08.22. 20:28

Elitmezőny randevúzik a World Tour-versenyen

Az év legrangosabb hazai World Tour strandröplabda-eseményének ad otthont az elkövetkezendő napokban a siófoki Nagystrandon található Beach Aréna.

Keszthelyi Zoltán

Tízezer dollár összdíjazású, egycsillagos, World Tour-tornát rendeznek 23 ország 130 férfi, illetve női sportolójával a siófoki Beach Arénában. Igazi „csemege” ez a rendezvény a sportág szerelmeseinek. Elismerően szólt a helyszínről Oguz Degirmenci, a rendezvény fővédnöke, aki szerint a színvonal meghaladja az egy csillagot. Ezt a minősítést egyébként az idén kapta a rendezvény, amit második alommal tartanak meg a Balaton fővárosában, ráadásul immár a Word Tour sorozat részeként.

Ezek a jól hangzó mondatok annyit jelentenek, hogy a – többek közt a támogató Siófok városának és Emberi Erőforrások Minisztériumának is köszönhető – tízezer dolláros pénzdíj mellett pontokat is lehet szerezni az olimpiai kvalifikációhoz. Ez be is határolja az induló magyar párosok lehetőségeit...

Ráadásul ez már a következő 2018/19-es szezon első versenye, ami tovább növelte az érdeklődést, így Kanadától, Oroszországon át Svédországig érkeztek résztvevők. A hazai esélyekre visszatérve Bánki Ágnes, a strandröplabda szakág vezetője szerint már az remek eredmény lenne, ha a huszonnyolcas főtáblán láthatnánk magyar sikereket, amiben nagyon bízik.

Csütörtökön rendezik a selejtezőket

Az említett főtáblán garantáltan három hely jut a rendezőnek; a férfiaknál a bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence mellett a Benkő Balázs, Oláh Botond, a Bán Viktor, Rozgonyi Bálint kettős rajtol majd.

A nőknél Lutter Eszter, Szombathelyi Petra, a Háfra Dominika, Szabó Dorottya és a Dénesi Brigitta, Győri Panna páros képviselik hazánkat, vagyis a magyar bajnokság első három helyezettje. Az előselejtezőkből a pedig Jánossy Bálint, Takács Gergely és Papp Lujza, Tátrai Nikolett duó vívhatják még ki a főtáblára jutást a csütörtökön induló selejtezőkben.

A főtábla küzdelmei pénteken indulnak, a döntőket pedig vasárnap rendezik a Beach Arénában, ahol a harmadik helyért is rendeznek találkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában