Kézilabda NB I., nők

2018.09.01. 20:50

Solberg lehúzta a rolót, kiütötte a Siófok a Debrecent

Kezdésnek jó volt; kiütötte a Siófok a Debrecent a Kiss Szilárd Arénában, mintha edzőmeccset játszott volna egymással a két együttes. Solberg kiváló teljesítményt nyújtott a hazaiak kapujában.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–DVSC Schaeffler 35–18 (16–6)

Siófok, Kiss Szilárd Aréna, 1000 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

Más célokért küzd a két klub ebben a szezonban, ám a most látottnál azért szorosabb meccsre lehetett számítani. Hét perc után már néggyel menetek a házigazdák, ám a tizenötödikre kiegyenlítettek a piros-fehérek... A szünetig hátralévő 15 percben aztán mindössze két találatot engedélyezett ellenfelének (Solberg parádézott a kapuban) a Siófok, mely viszont dobott egy tucatot, melyből Kobetic egymaga négyet. A szünet után minden ott folytatódott ahol abbamaradt, tíz perccel a vége lőtt már tizenhét volt közte.

A magabiztos sikerben hatalmas szerepe volt Solbergnek, aki ellenállhatatlanul védett, de a nagy vereség és a kapott 35 találat ellenére a másik oldalon Triffára sem lehetett panasz. Ezúttal azonban Solberg elvitte a show-t parádés bemutatkozást produkálva, akit a lefújás után a legjobb hazai játékosnak választottak.

– Csodálatos rajt volt, nem is gondoltam erre, amikor reggel felkeltem – értékelt a lefújás után Solberg. – Nagy győzelem volt, de ez egy nagyon nehéz liga, nem dőlhetünk hátra.

A sikerben hatalmas szerepe volt a védéseinek, illetve a védekezésnek, amit Moen edző is kiemelt a lefújás után – Csodálatos rajt – nyilatkozta. – Nagyot dolgoztunk védekezésben, a fordulás után pedig támadásban is mutattunk tetszetős dolgokat. Ilyenkor öröm edzőnek lenni!

 

– A Siófok nagyon jó volt védekezésben – ismerte el Jensen Pál Oldrup. – Húsz percig tudtuk tartani a lépést velük, a második félidőre aztán kicsit jobban jöttünk ki csapatként.

– Nem így terveztük – tette hozzá Tóvizi Petra. – Voltak jó periódusaink ezek idejét kell hosszabbra nyújtanunk, több fegyelem és hosszabb támadások kellenek a jövőben.

Siófok KC: Solberg – Böhme 6, Gonzalez 1, Drabik 1, Nze Minko 5(1), Kobetic 9(2), Aoustin 3. Csere: Dedu (kapus), Jezic 4, Janjusevic 4, Khmyrova 1, Geiger, Elghaoui 1, Perianu. Edző: Tor Odvar Moen.

DVSC Schaeffler: Triffa – Varsányi 1, Despotovic 5, Tóvizi 5, Zamfirescu 1, Grigel, Vantara- Kelemen 2. Csere: Szabó D. (kapus), Kovács A. 4(3), Bulath, Bordás, Szabó P. Edző: Jensen Pal Oldrup.

Kiállítások: 8(4), illetve 4(2) perc.

Hétméteresek: 4/3(3/2), illetve 4/3(1/-).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában