Röplabda NB I., férfiak

2018.10.05. 15:29

A Debrecen ellen kezdik a szezont a Fino Kaposvár

Vasárnap 16 órakor a Debreceni EAC ellen kezdi meg az új bajnoki szezont a 18-szoros bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata.

Fenyő Gábor

Bár tavaly még arról volt szó, hogy Bagics Balázs végleg felhagy a röplabdával, mégis láthatjuk vasárnap délután a bajnoki rajton. Apró szépséghiba, hogy nem a Fino Kaposvár, hanem a debreceni ellenfele színeiben...

– Négy játékossal is erősített a nyáron a debreceni együttes; az egyik új emberük Bagics Balázs, a másik pedig az a Tóth András, aki korábban szintén megfordult Kaposváron. Vagyis a jelek szerint komolyan gondolják az NB I.-es tagságot. Mindettől függetlenül természetesen kötelező számunkra a győzelem a hazai bajnoki nyitányon – mondta Demeter György, a rekordbajnok Fino Kaposvár mestere.

A derekával bajlódó Vajda Tamás még mindig nem végez teljes értékű edzésmunkát. Hogy játszik-e – s hogy egyáltalán mennyi időt tölt majd a pályán –, az attól függ, hogy vasárnapra milyen állapotban lesz.

A szerb Szasa Nedeljkovics irányította 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I.-es női röplabdacsapata szintén vasárnap rajtol, amely az újonc Balatonfüred vendége lesz vasárnap 18 órakor.

Miután a felújítások két hónapra bezárják a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornacsarnokát, így októberben és novemberben a Kaposvári Egyetem sportcsarnokába „költöznek” a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely csapatai, legalábbis a bajnoki mérkőzésekre és tornákra. Szombaton 10 órakor már itt szólítják pályára a RÖAK „kék” gyermek leány csapatát a Dunakanyar SE, a Lőrinc 2000 SE és az Újpesti TE „B” csapatának a társaságában, vasárnap 14 órakor pedig az NB II.-es 1. MCM-Diamant U21-es társulata ugyancsak az egyetemi sportcsarnokban fogadja majd a Veszprémi Egyetem egyletét. A RÖAK-Kaposvár szintén vasárnap 15 órakor a fővárosban a Bp. Vasas-Óbuda U21-es társulatának a vendége lesz, míg a Fino-Kaposvár U21-es társulata a nagyok után lép majd pályára 18 órai kezdettel a Városi Sportcsarnokban a szombathelyiek ellen.

Szombaton a Toldi Lakótelepi Tagiskolában is a röplabda lesz a főszereplő, ahol 9 órakor kezdődik az immár IV. Lábas Judit mini leány emléktorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában