Challenge Kupa

2018.11.06. 14:42

Az európai kupaporondon is bemutatkozik a Fino

Szerdán este a Challenge Kupában is bemutatkozik a Demeter György mester vezetett Fino-Kaposvár rekordbajnok férfi röplabdacsapata, amelyet az osztrák UVC Holding Graz otthonában szólítanak pályára.

Fenyő Gábor

A bajnoki pontvadászat és a Magyar Kupa mellett a harmadik számú európai kupasorozatban, a Challenge Kupában is érdekelt a 18-szoros bajnok és ugyancsak 18-szoros kupagyőztes Fino-Kaposvár. A Demeter-egylet kedden kora délután kelt útra, s mintegy 260 kilométernyi buszozás után aznap este már a helyszínen edzett is a társaság. Szerdán délelőtt újabb átmozgató jellegű tréninget vezényel játékosainak Demeter György edző, míg az UVC Holding Graz elleni Challenge Kupa selejtezőjének első felvonása 19.30 órakor kezdődik.

A visszavágót a jövő héten csütörtökön 18.30 órakor rendezik majd a somogyi megyeszékhelyen, a párharc tovább jutójára pedig – már a főtáblán, azaz a legjobb 32 között – egy izraeli együttes vár.

Magyar páros dirigálja az UVC Holding Graz csapatát: az osztrák együttes vezetőedzője Koch Róbert, a segítője pedig Mózer Zoltán. Korábban mindketten évekig játszottak Kaposváron, alapembernek számítottak a válogatottban.

Az UVC Holding Graz – amely két portugál idegenlégióst is foglalkoztat – a második helyen áll hazája bajnokságában a Posojilnica mögött. Eddig csak egy meccsen maradtak alul; az éllovas Posojilnicával szemben maradtak alul. Jó formában vannak tehát, de ugyanez elmondható a Fino-Kaposvár társulatáról is, amely viszont még mindig veretlen, s legutóbb Kecskeméten nyert rangadót.

– Erős, elszánt és lelkes játékosokból álló csapat a grazi együttes. Gyors röplabdát játszanak, ám nekik is vannak gyenge pontjaik, amelyeket igyekszünk megtalálni és kihasználni. Azon leszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el az osztrákok otthonában, s az egy héttel későbbi kaposvári visszavágó után mi ünnepelhessük majd a tovább jutást – mondta Demeter György, a Fino-Kaposvár mestere az utazás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában