Röplabda

2019.02.01. 13:47

A bronzéremért játszhat a Fino a Magyar Kupában

Kikapott 3–1-re Kecskemét otthonában, így a nem jutott be a férfiröplabda Magyar Kupa döntőjébe a Fino Kaposvár együttese.

Molnár Gábor

Az elődöntő első mérkőzését nagy csatában 3–2-re nyerték meg a kaposváriak hazai pályán. A szabályok értelmében akkor juthatott volna be a fináléba a Fino, ha a visszavágón bármilyen arányban nyer Kecskeméten, sőt még egy 3–2-es vereség is belefért volna, hiszen akkor aranyszett döntötte volna el, melyik egylet vehet részt az érdi döntőben.

A hirös városiak az első két szettben kiválóan játszottak, a Pesti Marcell, Sanches alkotta párost pontos labdákkal szolgálta ki az albán válogatott feladó Deliu Amarildo, így a kecskemétiek két óriási lépést tettek Érd felé. A harmadik játszma aztán fordulatot hozott, a Demeter György vezette vendégek szigorítottak védekezésükön és ifjabb Nagy Péter is egyre jobban elkapta azt a bizonyos fonalat, így egy szettre faragták hátrányukat a somogyiak.

A negyedik felvonás hozta a legnagyobb küzdelmet, hiszen végig fej fej mellett haladtak a csapatok. Szinte tapintható volt a feszültség, s nemcsak a pályán, a lelátón is. Egy vitatható játékvezetői ítélet után az egyik szurkoló sörös dobozt dobott a játéktérre, Horváth Mikós játékvezető pedig megszakította a találkozót, s csak akkor indulhatott útjára a labda, amikor a dobálózó néző (önként) elhagyta a csarnokot. Sokáig úgy tűnt, Dávid Zoltán gárdáját zavarták meg jobban a történtek, hiszen a kaposváriak jutottak szettlabdához, melyet hárítottak a hazaiak, majd a másodikat is. Egy kivédekezett akció után Pesti volt eredményes, meccslabdához juttatva ezzel a KRC-t, s ezt ki is tudták használni a hazaiak, így megnyerték az ütközete.

A fináléban az LV Sport Pénzügyőr SE lesz a KRC ellenfele, míg a harmadik helyért a Fino a vegyész RC Kazincbarcikával csap össze.

HÉP-Kecskeméti RC–Fino Kaposvár SE 3–1 (20, 20, -18, 25)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 400 néző. V.: Horváth M., Tillmann.

HÉP-Kecskeméti RC: Deliu (3), Krupánszki (14), Szabó M. (5), Pesti (25), Sanches (17), Gacs (8). Csere: Deák M. (libero), Szabó V. (-), Gönczi (1). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Fino Kaposvár SE: Keen (5), Horváth K. (3), Nagy J. (8), ifj. Nagy P. (26), Bozóki (9), Kalmár (4). Csere: Pápai (libero), Kiss M. (libero), Bögöly (7). Vezetőedző: Demeter György.

Dávid Zoltán: – Biztos voltam abban, hogy ez egy ilyen, nehéz mérkőzés lesz. Alaposan felkészültünk a Kaposvárból, és könnyebben elérhettük volna a célunkat, ha kevesebbet hibázunk. Ez azonban teljesen normális: stresszhelyzetben még nem úgy koncentrál a csapat, ahogy kell, de az átlagéletkorunk mindössze 20 év. A kupadöntőben csak a győzelem elfogadható!

Demeter György: – Az első találkozó 3–2-es győzelme után tudtuk, nehéz dolgunk lesz a kecskeméti visszavágón. Az első és a második szett elvesztése után egyre inkább játékba lendültünk, és valóban nem sokon múlt, hogy legyen itt is ötödik játszma. A Magyar Kupa bronzmérkőzésén szeretnénk majd érmet szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik