labdarúgás

2019.03.20. 10:56

Bőle Lukács: Európában is szép eredményeket érhet el a Fradi

Bőle Lukács pályafutása a Marcali Focisuliban kezdődött, s jelenleg az ország legnépszerűbb csapatában, a Ferencvárosban játszik.

Molnár Gábor

Bőle Lukács öt esztendő után igazolt el a Kaposvári Rákóczi FC-től Romániába, a CSMS Iasi együtteséhez, ahol két évet írt alá, ám a szerződését újabb egy esztendővel meghosszabbította. Ekkor röppent fel a hír, hogy Románia német szövetségi kapitánya, Christoph Daum szívesen honosíttatná, ám ő ezt nem fogadta el, mert ahogy fogalmazott, egy pillanatig sem vette fontolóra az ajánlatot, hiszen az az álma, hogy a magyar nemzeti csapat mezét húzhassa magára, s reméli megadatik neki ez a lehetőség. Miután lejárt a kontraktusa az ország legnépszerűbb csapatához, a Ferencvárosi Torna Clubhoz szerződött.

– Az utolsó évem nagyon jól sikerült Romániában, s már áprilisban jelezte a menedzserem, hogy érdeklődik irántam a Fradi – mondta Bőle Lukács. – Több külföldi ajánlatom is volt, de úgy döntöttünk – közösen a feleségemmel –, hogy a Ferencváros ajánlatát fogadom el.

A fővárosi zöld-fehér együttes az ország legnépszerűbb és legnagyobb klubja, mely a legnépesebb szurkolótáborral rendelkezik.

– Rengeteg fradista van az országban, így természetesen Budapesten is, mindig nagy figyelem övezi az együttest a média és az emberek részéről is – tette hozzá. – Szinte minden edzésen fotóznak, videóznak, az utcán pedig megállítanak és gratulálnak a teljesítményünkhöz vagy éppen számon kérik az elmaradt eredményeket. Ez volt az egyik legszembetűnőbb különbség a korábbi klubjaim és az FTC között, valamint az infrastruktúra. A Ferencvárosnál minden adott a jó felkészüléshez, van egy kiváló szakmai, orvosi stáb, s minden olyan 21. századi technika, mely a fejlődésünkhöz kell.

Az első ferencvárosi gólja elég sokat váratott magára, hiszen az első zöld-fehér mezben töltött idényében, már rögtön az elején, az Európa-liga selejtezőjében megsérült, s szinte az egész szezont ki kellett hagynia. – Az utolsó fordulóban, a Balmazújváros otthonában sikerült először Fradi-mezben a kapuba találnom – emlékezett vissza. – Nagy öröm volt ez számomra, s bár az utolsó játéknapon lőttem, óriási lökést adott a folytatásra. Alig vártam, hogy elkezdődjön a rövid szünet után a felkészülés és a pontvadászat.

Bőle Lukács elmondta: fantasztikus érzés, hogy minden hazai mérkőzésen megtelik a fradisták szentélye, a Groupama Aréna. – Le a kalappal szurkolók előtt, jóban rosszban kitartanak mellettünk, óriási hangulatot teremtenek és ezúton is szeretném megköszönni nekik azt a biztatást, amit hétről hétre otthon és idegenben kapunk tőlük. Valóban ők a mi 12. játékosunk, s nekik is köszönhető, hogy hosszú ideje bevehetetlen erőd bajnoki mérkőzésen a fellegvárunk.

A nemzetközi porondon nem jöttek az eredmények, ezért a Ferencvárosi Torna Club 2018 augusztusában közös megegyezéssel szerződést bontott német vezetőedzőjével, Thomas Doll-lal, helyére az ukrán legenda, Szerhij Rebrov érkezett.

– Szinte minden megváltozott az új edző érkeztével, teljesen más edzéseket vezényel, mint Thomas Doll és mentalitásban is nagy a különbség közöttük – emelte ki. – Sokkal szabályozottabb körülmények között készülünk, a mérkőzéseket is előre megtervezi, mindenki tudja posztra lebontva, mikor, hová kell helyezkednie, milyen mozgásokat kell végeznie. Úgy érzem, sokkal tudatosabb lett a játékunk és mentálisan is sokat fejlődtünk. Mindenki kiveszi a részét mester által elmondott taktika szerint a védekezésből és a támadásból is, Szerhij Rebrov abszolút csapatszinten gondolkodik, s megköveteli, hogy a komplett együttes együtt mozogjon a pályán.

A Ferencvárosnál minden posztra több jó játékos van, így mindenkinek kemény meg kell dolgozni a csapatba kerülésért. – A szélen konkrétan hatan vagyunk, de ez jó, mert a konkurenciaharc miatt mindenki kettőzött erővel dolgozik az edzéseken, ha pedig lehetőséget kap, akkor mindenáron bizonyítani akar – fogalmazott Bőle Lukács.

A zöld sasoknál mindig a bajnoki cím és a Magyar Kupa-győzelem a cél. – A harmincadik arany és a kupagyőzelem lebeg a szemünk előtt – hangsúlyozta a szélső középpályás. – Az idén ünnepli 120. születésnapját a Ferencvárosi Torna Club, s nagyon jól nézne ki, ha ebben az évben kerülne fel a harmadik csillag a mezünkre. Erre most reális esélyünk van, hiszen nyolc ponttal vezetjük a bajnokságot. Úgy kell játszanunk a hátralévő fordulókban, ahogy eddig tettük, s nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy a legnagyobb riválisunk a MOL Vidi FC, éppen milyen eredményt ért el. Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, s akkor össze fog jönni az aranyérem.

Arra a kérdésre, mit érhet el a Ferencváros a nemzetközi porondon, Bőle Lukács a következőt válaszolta: ha megnézzük a keretet, a szakmai stábot és a körülményeket, s azt, mennyit dolgozunk, akkor minden adott ahhoz, hogy Európában is szép eredményeket érjünk el.

Ha Bőle Lukács éppen nem focizik, akkor a családjával tölti az idejét, hiszen tavaly karácsony előtt születtek meg iker lányai. Feleségével már alig várják a tavasz beköszöntét, hiszen akkor sokat tudnak majd játszani gyermekeikkel.

Marcali, Kaposvár, Iasi és a Ferencvárosi Torna Club

Bőle Lukács 1990. március 27-én született Marcaliban. 2003-ban kezdett el focizni a Marcali Focisuliban. 2004-ben került az MTK utánpótláscsapatához, de még ugyanebben az esztendőben csatlakozott a Kaposvári Rákóczi Utánpótlás Egyesülethez. 2009-ben igazolt a Kaposvári Rákóczi FC-hez, ahol az élvonalban is pályára léphetett. Öt év után, 2014 júliusában a román élvonalba, a CS Municipal Studentesc Iasi együtteséhez szerződött. A két évre szóló szerződését még eggyel megtoldotta, így három idény töltött el a román első osztályban, ahol összesen nyolcvannyolc mérkőzésen lépett pályára és tizennégy gól szerzett.

A huszonhét éves szélsőközéppályás ebben a szezonban eddig huszonháromszor húzhatta magára a Ferencvárosi TC mezét és összesen kétszer talált be az ellenfél kapujába.

Bőle Lukács nős, felesége, Ági tavaly karácsony előtt adott életet ikreinek, Ellának és Lénának. Mielőtt a Ferencvároshoz szerződött volna, már tudta, hogy apuka lesz, ám az már csak Magyarországon derült ki, hogy rögtön kétszeres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában