vízilabda

2019.03.16. 19:21

Megszerezte első győzelmét a KVK

A sereghajtó KSI csapatát fogadta a középszakasz negyedik fordulójában a Kaposvári VK. A somogyi pólósok a remek rajtot követően fokozatosan növelték előnyüket, s végre megszerezték első sikerüket a bajnokság ezen szakaszában.

Klein Péter

KVK-Vasas

Két olyan csapat feszült egymásnak szombaton a kaposvári Virágfürdőben, amely még nem szerzett pontot a középszakaszban. Ennek megfelelően pörgősen indult a találkozó, de támadásban mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. A közel három percig tartó gólcsendet Vindisch Ferenc törte meg, aki remekül használt ki egy emberelőnyős helyzetet, majd Juhász-Szelei Norbert szépe ejtésével növelte kettőre előnyét a KVK. A második negyed elején a kapufák gondoskodtak arról, hogy egyik fél se tudjon a hálóba találni. A hazaiaknak Kovács Olivér pazar centergóljával és Juhász-Szelei Norbert újabb találatával sikerült négygólos fórba kerülniük, amit meg is őriztek a nagyszünetig.

A fordulást követően Nikola Giga akciógóljával már öttel vezetett a Kaposvár, de a megnyugtató előny háromra olvadt az utolsó etapra. Vindisch Ferenc és Kovács Olivér távoli bombája azonban szertefoszlatta a fővárosiak pontszerzési álmait. A folytatásra már csak egy kérdés maradt, hogy mennyivel nyerik a mérkőzést id. Berta József tanítványai. Végül ötgólos, magabiztos sikert arattak a kaposváriak, akik megszerezték első sikerüket az alsóház középszakaszában.

Idősebb Berta József: Kemény mérkőzés volt, az ellenfél nagyot küzdött, látszik rajtuk, hogy övék a jövő. Négy perces hátrányban is sikerült megtartanunk az előnyüket, így végre nyerni tudtunk.

Horváth János: A Kaposvár a szó szoros értelmében kihasznált a fizikai fölényét.

Kaposvári VK–KSI 10–5 (2–0, 4–2, 1–2, 3–1)

Kaposvár, Virágfürdő, 150 néző. Vezette: Fodor R., ifj. Kenéz Gy.

Kaposvári VK: Nemes B. – Kovács O. 2, Giga 3, ifj. Berta J. 1, Dobos D., Tóth K., Vindisch 2. Csere: Lukács Á., Pataki, Varga Zs., Juhász-Szelei 2, Németh L., Telegdy. Vezetőedző: id. Berta József.

KSI: Bányai – Tóth B., Bóbis 1, Schmölcz, Turnai, Bihácsi, Horváth Á. 1. Csere: Grieszbacher (kapus), Tóth G., Dávid Z. 2, Mucskai, Gábor L. 1, Vékony. Vezetőedző: Horváth János.

Gól ötméteresből: 1/0 illetve 1/1.

Gól emberelőnyből: 3/2 illetve 10/3.

Kiállítva, 4 percre, végleg cserével: Lukács Á.

Kipontozódott: Juhász-Szelei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában