Amerikai futball

2019.03.19. 15:43

Vereséggel kezdtek a Kaposvári a Darazsak

A története során az első bajnoki mérkőzését vívta a Kaposvár Hornets. A Darazsak becsülettel küzdöttek, de a szombathelyi Zúzók sikerével zárult az izgalmas mérkőzés.

Klein Péter

Lejátszotta első bajnoki mérkőzését a Kaposvár Hornets együttese. A Divizió II-ben, azaz a harmadosztályban szereplő Darazsak a Szombathely Crushers II. gárdáját fogadták a kaposvári Sportcsarnok mögötti füves pályán.

– Próbáltunk felkészülni az ellenfélből, megnéztük az első csapat egyik mérkőzését – mondta a kezdő sípszó előtt Lugosvölgyi György, a Kaposvár Hornets elnöke. – Mivel az edzői stábot ugyanazok a szakemberek alkotják, így hasonló dolgokra számítunk a második számú együttestől is.

Ezúttal is több száz érdeklődőt vonzott a Darazsak hazai mérkőzése, mely igen szoros, kiegyenlített csatát hozott, pedig a szombathelyi Zúzóknál több olyan játékos is pályára lépett, aki tavaly bajnoki címet szerzett a Divizió I-ben. A kaposváriak a harmadik negyedben Baranyai Péter touchdown-jával szerezték meg első pontjaikat, de a két pontos kísérletük már nem járt sikerrel, így nem tudtak közelebb kerülni a Crushershez.

– Szoros meccs volt, egy kicsivel több erőbedobás hiányzott a sikerhez – nyilatkozta a találkozó után Lugosvölgyi György. – Látszott a csapaton, hogy még hiányzik az összeszokottság, több közös edzésre lenne szükség. Erőnlétben jobban voltunk, de sokat kell még tanulni a csapatnak, több figurát kéne fejben tartaniuk a játékosoknak. Többeknek ez volt az első nagypályás mérkőzése, így kicsit megszeppenve álltak ki a Szombathely ellen, de érződött rajtuk a győzni akarás.

Kaposvár Hornets–Szombathely Crushers II. 6–10 (0–0, 0–2, 6–8, 0–0). A kaposvári pontszerző: Baranyai Péter.

A Darazsak legközelebb vasárnap 15 órakor lépnek pályára a Dunakeszi Rangers otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában