triatlon

2019.08.11. 10:39

Major József és Zelinka Gabriella győzött Nagyatádon

A brutális hőség ellenére is hatszázhatvanhét egyéni nevezés érkezett a jubileumi 30. hosszú távú triatlonra.

Györke József

-Ez nevezési rekord – mondta Herr Gyula versenyigazgató. A több mint nyolcezer célba érkezés több mint háromszáz embert érintett az évek során.

Van olyan nevező, aki már a huszonnyolcadik alkalommal veszt részt az atádi megmérettetésen, Szebei Endre pedig hetvennyolc évesen vágott neki a versenynek.

A szervezők új pályát alakítottak ki, hogy Nagyatád legszebb részeit is bemutassák a résztvevőknek és kísérőiknek. Sajnos, az időjárási körülmények miatt még pár „nagyágyú” sem tudta elérni tervezett idejét. A jubileum alkalmára Herr Gyula könyvben írta le a harminc év történetét. A pályabejárást követően tartottak könyvismertetőt, valamint fotókiállításon mutatták be a harminc év legjellemzőbb képeit.

A frissítő állomásokon több mint ötszáz segítő vállalta a munkát. alaposan felkészültek: tizenegyezer liter forrásvíz, négyezer liter izotóniás ital, háromezer darab energia szelet, a futásra háromezer darab izogél, ötszáz kilogramm banán és több mint egy tonna (!) jég állt a versenyzők rendelkezésére – mondta Balogh József a verseny alelnöke.

Hiába igyekeztek minél több árnyas helyre vinni a futókat, azért elég sokat kellett a naptól felhevült aszfalton futniuk a versenyzőknek. Amerre a szem ellátott, barátaikért, családtagjaikért szurkolókkal volt tele a városi útvonal, akik lelkesen szurkoltak a versenyzőknek.

Éjfélig tartott a befutás, ahol a résztvevőket zenével, tánccal és világító rudakkal várták, majd éjfélkor a már hagyományos tűzijáték zárta a harmincadik jubileumi hosszú távú triatlont Nagyatádon.

Hatalmas taps és éljenzés fogadta az elsőként befutó Major Józsefet, aki az ez évi idejével „csak” az eddigi harmadik legjobb idővel ért célba, de egyedüliként már nyolcadik alkalommal jutott a dobogó legfelső fokára (8 óra 14 perc 09 másodperces idővel).

A nőknél pedig Zelinka Gabriella futott be elsőként (9 óra 11 perc 59 másodperc). Ezzel új női pályarekordot állított fel, saját rekordját megdöntve. Szintén nagy ovációval fogadták a nagyatádi Horváth Tímeát (10 óra 59 perc 04 mp.)

Kovács (Kokó) István is a versenyzők között volt, ő egy alkalommal vett részt csapatban, öt alkalommal egyénileg indult.

-Amíg erővel bírom, jönni fogok Nagyatádra-mondta Kokó. -Köszönök mindent Herr Gyulának és csapatának. Rengeteg barátra leltem itt az évek során. A mai nap nehéz volt, sokat kivett belőlem a futás, de mindhárom számban jól éreztem magam a nehéz maratoni ellenére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában