úszás

2019.12.12. 19:42

Hosszú Katinka hat aranyéremnél tart Kaposváron

Az előfutamokkal, azon belül is a 4x50 méteres MIX gyorsváltóval folytatódott a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában a XVI. Rövidpályás Úszó Országos bajnokság.

Kun Z.

A kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE Tasnádi Martin, Lengyeltóti Bence, Varga Krisztina, Stadler Csenge összeállítású váltója a tizenharmadik lett. A 400 méteres gyorsúszásban az adorjános Lengyeltóti Bence 17.-ként zárt. A nőknél Késely Ajna Hosszú Katinka előtt csapott célba. A női 50 pillangón a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszója Halmai Petra kilencedik időt úszta, de egy visszalépés miatt A-döntőzhetett. A 200 férfi vegyesen Sós Dánielé volt a legjobb idő, a nőknél nem fért kétség Hosszú Katinka elsőségéhez. Halmai Petra itt is kilencedikként jutott B-döntőbe, de ezt nem úszta a váltó későbbi A-döntője miatt.

 

A férfi 4x50-es váltóban tizennegyedik lett a sportiskolások – a mezőnyhözt képest még nagyon fiatalokból álló – Sárközi Szabolcs, Patakfalvi Áron, Szombathelyi Péter és Kakuk Koppány alkotta csapata. A fiúk azonban megdöntötték a 12 év alattiak országos csúcsát. A nőknél ötödik idővel az A-döntőbe jutott a Bozsó Sára, Halmai Petra, Halmai Bianka, Kovács Nóra összeállítású váltó. Az adorjános együttes (Stadler Csenge, Hamlin Dorothy, Posza Dorina, Varga Krisztina) tizenharmadikként zárt. Az esti döntők győri diadallal kezdődtek, majd Milák győzött 400 gyorson.

A hölgyeknél Hosszú Katinka negyedik aranyérmet nyerte. Az 50 férfi pillangón Szabó Szebasztián lett bajnok, a nőknél Hosszú Katinka újabb elsősége mellett Halmai Petra hatodikként zárt. 200 vegyesen Sós Dániel és Hosszú győzött. A 4x50-es vegyesváltóban a kaposvári sportiskolások csapata az A-döntőben végül a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában