kézilabda

2020.01.22. 19:33

Történelmi győzelmet aratott a Siófok a Győr ellen

Magabiztos győzelemmel zárult az NB I-es női kézilabda bajnokság rangadója. A Siófok hazai pályán gyűrte le hatalmas bravúrral a listavezető Győrt.

Sonline

Fantasztikus kézilabdát bemutatva már az első félidőben kivégezte a Siófok a Győrt, mely mindössze huszonhárom percig volt partiban a házigazdákkal. A folytatásban az egygólos előnyükből (12-11) a szünetig hátralévő hét percben – egy 9-1-es sorozattal – kilencgólost kovácsoltak a somogyiak úgy, hogy ebbe még egy rontott Pena hetes is belefért.

Példátlan első félidő volt, hisz huszonegy kapott gól egyedülálló teljesítmény volt a Siófoktól, Tomori négy, Pena pedig öt találattal vette ki a részét ebből a gólfesztiválból. Megsüvegelendő volt a védekezés is, hisz mindössze tizenkét gólt engedtek a világsztárokat felvonultató kisalföldieknek. Minden klappolt siófoki oldalon.

 

A fordulás után már nem is forgott veszélyben a hazai siker, még akkor sem, ha az első tíz percben jött gyorsan három siófoki kiállítás és három győri hétméteres, majd a negyvenedik percben Pena sérülése. Ebben a játékrészben összesen négy büntetőt dobtak a vendégek, a házigazdák egyet sem. Nagy nyomás alatt játszottak Tomoriék, ám nem roppantak meg, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük, pedig a csereként beálló Leynaud nagyszerűen védett és olykor Kristiansen betörései is megoldhatatlan feladatot jelentette, ám mindig akadt valaki, aki ezekre megadta a választ, aki meglendítette azt a bizonyos szerkeret. A legszorosabb különbség a két klub közt a négygólos volt (31-27), hat és fél perccel a vége előtt, ám ekkor jött Kobetic és két találatával végleg szertefoszlatta a győri reményeket (33-27). Ebben a második játékrészben Kobetic és Jezic voltak a legeredményesebbek három-három gólt szereztek a tizenháromból, de ki lehet jelenteni, ezen a napon nem volt gyenge pontja a csapatnak.

Ez volt az első veresége Danyi Gáborral a kispadon a Győrnek hatvanhat mérkőzés után, ráadásul ennyi gólt még nem is kaptak ebben a szezonban! Ez utóbbi pedig mindent elmond Tomoriék teljesítményéről.

Gratulálok a Siófoknak, megérdemelték a győzelmet, nagyon sok extra teljesítményt nyújtottak – mondta Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC edzője – Ma nagyon sok hibát vétettünk, nem a vereség a bosszantó, hanem a mutatott teljesítményünk, tanulnunk kell belőle és ki kell javítanunk a hibáinkat.

A legjobbunkat nyújtottuk, nagyon jó tervünk volt a védekezésre, amit végig is hajtottunk nyilatkozta Moen Tor Odvar, a Siófok KC trénere. – Nem engedtük a Győrt mérkőzésbe jönni az első félidőben és ezt tudtuk tartani a végéig, meg tudtuk mutatni, hogy milyen minőségű játékra vagyunk képesek. Nagyon sok csapat üldözi a Győrt, de nem tudja befejezni a mérkőzést úgy, mint ahogy mi tettük ma.

Siófok KC – Győri Audi ETO KC 34-29 (21-12)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

SKC: Szikora 1 – Böhme 2,Tomori 5, Pena 5(1) , Jezic 4, Kobetic 5, Aoustin 2. Csere: Solberg (kapus), Hársafalvi 1, Drabik 2, Such 2, Niombla 5, Janjusevic. Edző: Moen Tor Odvar.

Győr: Kiss É. – Knedlikova 1, Bulatovic 2, Oftedal 1, Brattset 3, Amorim 1, Fodor 2. Csere: Leynaud (kapus), Edwige, Hansen 2, Kristiansen 4, Kurtovic 4(4), Nze Minko 5, Faluvégi 2, Puhalák 2. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 10, illetve 8(2) perc.

Hétméteresek: 2/1(2/1), illetve 5/4(1/-).

 

https://www.facebook.com/siofokkchivatalos/photos/a.395549747195608/2672785832805310/

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában