KÉZILABDA

2020.04.08. 12:00

Már nagyon várják, hogy újra együtt edzhessenek

Becsülettel elvégzik a női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC játékosai a rájuk szabott feladatokat, s már nagyon várják, hogy újra együtt lehessenek, edzhessenek.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

Pastrovics Melinda kapusedző, a kiváló hálóőr, Szikora Melinda és Hársfalvi Júlia balszélső nyilatkozott a női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC honlapjának a kialakult helyzetről.

– Egyelőre tétlenül állunk és várjuk, hogy minél előbb vége legyen ennek a helyzetnek, s azt is, minden visszaálljon a régi kerékvágásba – mondta Pastrovics Melinda. – A játékosaink megkapták a programjukat, ők profik, így tudják, hogy edzésben kell tartaniuk magukat. A szülőkkel, a gyerekekkel is tartjuk a kapcsolatot, a fiataljainkat is próbáljuk motiválni, hogy ne álljanak le, folytassák egyénileg is a munkát. Minap beszéltem a kapusainkkal, akik elég nehezen élik meg azt, hogy nem csinálhatják a rutinszerű életüket. Most mindenki egy kicsit magába fordult, de eljön az az idő, amikor már előre kell nézni, számba kell venni, milyen mérkőzések várhatnak még ránk, s a fizikai és a mentális felkészítést is át kell majd szervezni.

Pastrovics Melinda is nehezen éli meg a jelenlegi helyzetet, de bízik benne, mielőbb helyre áll a rend és újra elkezdhetik a tervezést. – A mindennapi egyéni tréning mellett, megpróbáljuk bepótolni azt az időt, amit eddig nem tudtunk a családunkkal tölteni – nyilatkozta a Siófok KC hivatalos honlapjának Szikora Melinda, aki a csapat idei szezonban elért sikereinek egyik letéteményese. – Nagyon szeretek asztaliteniszezni és olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy megvan hozzá mindenem, ha pedig nem a labdát ütögetem, akkor filmeket, sorozatokat nézek.

Hozzátette: a kapusoknak speciális feladatokra van szükségük, melyeket hazai környezetben nem lehet elég hatékonyan végezni, de kitöréseket csinál és a mozdulatokat is gyakorolja.

– Sokat dolgozom gumiszalaggal, rengeteget nyújtok és stretchingelek – folytatta Szikora Melinda. – Amúgy szinte ugyanazokat a feladatokat végzem el, mint a mezőnyjátékosok. Sok profi sportoló tölt fel nagyon jó, praktikus videókat a közösségi oldalakra, miként tartja karban magát és én is elgondolkodtam azon, hogy indítok egy sorozatot.

– Én úgy tartom fittem magam, hogy mindennap megcsinálom azt az edzést, amit a klubtól kaptunk, olyan feladatokat alakítottak ki, melyek otthon is gond nélkül elvégezhetők – hangsúlyozta Hársfalvi Júlia. – Kreatívnak kell lennünk, hiszen a lehető legtöbbet kell kihoznunk azokból az eszközökből, melyek otthon is megtalálhatóak.

Kialakult egy tájékoztatási lánc, ahol a lányok leírják, mi történik éppen az országukban.

– Az elővigyázatosság miatt néhányan még házi karanténban vannak, de mindenki tisztességgel és becsülettel megcsinálja a feladatokat, hiszen nekünk erről szól az életünk – emelte ki a balszélső. – Nyilván vannak olyan csapattársaim, akik közelebb állnak hozzám, velük folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, képeket küldünk egymásnak és jókat sztorizgatunk. Fontos az is, hogy a csapat egyben maradjon, hiszen most egy olyan szituációban vagyunk, amire senki sem volt felkészülve.

Néhányan még házi karanténban vannak a napokban

Az együttes kiváló formában volt a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában is.

– Sajnálom, hogy pont most kellett kiszállni mindkettőből, de vagyunk annyira profik, hogy mentálisan is fel tudjuk dolgozni a történteket, s ha újra pályára kell lépnünk, mindenki kiváló állapotban fut majd ki a küzdőtérre – mondta Hársfalvi Júlia. – De ilyenkor minden átértékelődik, ezután a hétköznapi, kisebb dolgokat is jobban fogjuk majd értékelni. Biztos vagyok benne, az összes társamnak nagy lökést ad majd, és örömmel fogja eltölteni, ha végre újra együtt lehetünk és az élet visszakerül a régi kerékvágásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában