RÖPLABDA

2020.06.04. 15:38

Kettős sikerrel köszöntöttük az új évezredet

Három évtizede, az 1990/1991-es szezonban játszhatta az első bajnoki döntőt a Fino elődje, a Kapos Volán, egy évvel később pedig megkezdődött a legendás aranykorszak. Összeállításunkban erre tekintünk vissza.

Fenyő Gábor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Akárcsak az előző idényt, az 1999/2000-es évjáratot is két arannyal ünnepel(het)te a Demeter György edző vezette Pini Kaposvár SE társulata. Ez volt az ötödik olyan évük, amikor a bajnoki arany mellett a Magyar Kupát is elhódították. A játékoskeret annyiban módosult, hogy Mészáros Dömötör Olaszországba, Padovába igazolt – majd nem sokkal később meg is sérült – , Takács Gábor a fővárost, egészen pontosan a MALÉV SC-t választotta, Gelencsér II. Balázs pedig visszatért Székesfehérvárra. A sokszoros válogatott Urfi Csaba a Medikémia Papíron SC Szegedtől érkezett, s ekkor került fel a nagy csapathoz ifjabb Laszczik Iván.

A bajnoki elődöntőben három meccs elég volt az örök rivális Medikémia Papíron SC Szeged ellen: a két hazait könyörtelenül 3–0-ra behúztuk, a szegedi csatát pedig 3–2-re nyertük. A bajnoki fináléban a két évvel korábbi aranyérmes Nyíregyházi VSC Szabolcs Gabona együttesével találkoztunk. Az első meccset 3–1-re hoztuk, a Nyírségben pedig ugyanilyen arányban alulmaradtunk. A harmadik meccset magabiztosan 3–0-ra behúztuk, április 28-án pedig hatalmas csatában 3–2 arányban tudtunk nyerni idegenben.

A Magyar Kupa döntőjének másfél héttel később a somogyi megyeszékhely volt a házigazdája. Az elődöntőben a Nyíregyházát vertük sima mérkőzésen 3–0-ra, a döntőben pedig a Medikémia Papíron SC Szegedet győztük le hatalmas csatában 3–2-re. Ez volt az évad utolsó meccse, és sokak szerint egyben az év mérkőzése is.

A Pini Kaposvár SE bajnok és Magyar Kupa-győztes csapata: Mészáros Péter, Zarka Péter, Geiger András, Dávid Zoltán, Pásztor Attila, Bánhegyi István, Koch Róbert, Gelencsér Balázs, Urfi Csaba, ifjabb Laszczik Iván, Szergej Szajfulin (orosz), Wang Csi (kínai), a vezetőedző Demeter György.

A Pini Kaposvár SE-Kasi gyermekcsapata (edző: Varga Péter) megnyerte az országos korosztályos bajnokságot.

(Folytatjuk.)

Tiéd a gatyám!

Öreg, ma lesz egy gatyád! – ezzel fogadtak Kaposváron a lassan gyülekező-Pini játékosok, mielőtt felültünk volna a Nyíregyházára tartó buszra. Már a második nyírségi meccs után mindenáron gatyát akart nekem venni Demeter mester, de akkor nem találtak megfelelő méretűt, pontosabban rám illőt Tiszaújvárosban, ahol az éjszakát töltöttük. Most viszont azt hangoztatta, hogy ha bajnokok leszünk, akkor oda adja a gatyáját. Valamit már akkor tudhatott...

A meccs után bekopogtak a vendég kaposváriak öltözőjének az ajtaján. Egy olyan embert keresek, aki még tud értelmesen beszélni, s képes segítség nélkül, önállóan elmondani egy-két mondatot – mondta a Sláger Rádió munkatársa.

Na Peti, eljött a te időd – fordult Demeter György Zarka Péterhez.

Késő este a buszban kihangosítottuk a Sláger Rádiót, hogy együtt élvezhessük Zarka élménybeszámolóját. Aztán amikor bemondták, hogy most hallgassuk meg, hogy látta belülről a döntő utolsó meccsét a vendég kaposváriak játékosa, nevezetesen Zakar Péter, kitört a röhögés a buszon.

Amúgy már hajnali fél négy is elmúlt, mire hazaértünk Kaposvárra, a legelszántabb és leglelkesebb szurkolók mégis ott várták a Kossuth téren az aranycsapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában