triatlon

2020.08.05. 12:44

Új kerékpáros útvonalon valósul meg az eXtremeMan

Harmincadik alkalommal rendezik meg a hét végén a eXtremeMan Nagyatád Triatlonversenyt.

Györke József

Extrememan Nagyat‡d

Fotó: Lang Róbert

Idén is benépesül a triatlonünnepre Nagyatád. A jubileumi harmincadik verseny több szempontból is rendhagyó lesz. Sajnos, az utóbbi időszak esőzései nagy károkat tettek az eredeti pályaszakaszokon. Nagyatád a 68-as úton a Balaton felől megközelíthetetlenné vált, ráadásul tönkrement a Nagyatádot elkerülő úton a Rinya patak felett épített híd is. A javítások a szakemberek véleménye alapján hónapokig eltarthatnak. Összeült a válságstáb, amely alternatív útvonalakat jelölt ki.

Rögtön látható volt, hogy az eredeti – a bringapálya kijelölésének elfogadásáról szóló – még friss és ropogós útvonalengedélyt eldobhatják a rendezők. Az eXtremeMan verseny szombaton 7.30-kor az egyéni versenyzők rajtjával kezdődik a gyékényesi kavicsbánya tó kristálytiszta vízében a 3,8 kilométeres úszással. A vízből kijövők kerékpárra pattannak és 180 km letekerésével teljesítik a második feladatot a maratoni futó táv előtt

Az új kerékpáros pálya 180 km lesz. Jó hír, hogy a pálya első egyharmadán száguldozni lehet. Kellemes lejtők több kilométer hosszan, és majdnem mindig segít még a szél is. Aztán, Nagybajomnál jön egy kis belső somogyi „romantikus utazás is” benne néhány kilométernyi kevésbé jó aszfalttal, majd egy vasútátjáró Belegnél. Innen a „régi motorosoknak” akár ismerős is lehet a pálya: hiszen Beleg, majd Ötvöskónyi között bringáztunk már több évben is. Ötvöskónyi elérésével meg is érkeznek a triatlonisták a Kiskör közepére, mely most 3x28,5 km-re rövidült.

A rendezők szerint az új nyomvonalon végigmenve is szembetűnő volt az a szeretet, érdeklődés, ami a versenyzőket fogadja. Szurkolói csoportokról tudnak, akik óriási buzdítással ösztönzik a versenyzőket.

Nagyatád városban nagyon komoly összefogás valósult meg azért, hogy a versenyzők örömmel tudják teljesíteni ezt az emberpróbáló triatlon versenyt. Azért is, hogy jó érzésekkel térjenek haza ebből a szép, virágos és tiszta városból. Ez úton is kérik a lakosságot, hogy a verseny kerékpáros és futó számában figyeljenek oda, hogy az úttesten áthaladáskor ne tartsák fel a versenyzőket, a sportszerű küzdelemre minden feltétel adott legyen! Az útlezárások miatt a szombati elkerülő út: Lábod felől: Árpád utca, Szabó Dezső utca és a Kolozsvári utca. Onnan tovább Berzence és Somogyszob felé.

A nagy verseny előtti napon több program gondoskodik a családtagok és a vendégek szórakoztatásáról. Pénteki program: 8-20 óráig rajtszámok átvétele, információszerzés. 9 órától „Csak fuss és mosolyogj!” futó verseny csak nőknek. 10 óra: eXtremaManó futóverseny 2-9 éveseknek. 10 óra: babakocsis futam, 14 óra: eXtremeMan szupersprint triatlon versenyének futama (8-17 éves korosztálynak). 17.30-tól a 30. „eXtremeMan Nagyatád 2020” ünnepélyes megnyitója, majd Tésztaparti után pihenés, hogy másnap teljes erőbedobással hajtsák végre kitűzött feladataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában