TEKE SZUPERLIGA

2020.11.24. 10:54

A világbajnokságtól is függ a szuperliga sorsa

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kialakult helyzet miatt azt a döntést hozta meg a Magyar Teke Szakági Szövetség, hogy az idei esztendő végéig leállítja a csapatbajnokságokat, az egyéni küzdelmeket pedig törli.

M. G.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kialakult helyzet miatt azt a döntést hozta meg a Magyar Teke Szakági Szövetség, hogy az idei esztendő végéig leállítja a csapatbajnokságokat, az egyéni küzdelmeket pedig törli. Eddig közel húsz igazolt pozitív esetet kellett jelenteniük az Országos Sportegészségügyi Intézet felé. A 2020/2021-es idényben összesen harminc mérkőzéshalasztás volt, s egy kivételével mind a koronavírus miatt.

– Bízunk abban, hogy a pontvadászat 2021-ben mielőbb folytatódhat – hangsúlyozta a szövetség hivatalos honlapján Pintyőke Marcell elnök. – A versenybizottság feladata az, hogy felkészüljön a tavaszi játékrendre és pótlásokra.

– Nálunk a tulajdonos nem korlátozta a pálya használatát, így a szabályokat betartva készültünk az előttünk álló feladatokra – mondta Kálny Krisztián, a férfi teke Szuperligában szereplő Investment Közutasok Kaposvári TK elnöke. – Bár sportemberek vagyunk és játszani szerettünk volna, de természetesen egyetértünk a szövetség döntésével, hiszen az egészség a legfontosabb. Ráadásul a rengeteg halasztás is azt indokolta, hogy álljon le a pontvadászat, hiszen nagyon nehéz lett volna összehozni az elmaradt meccsek pótlását.

Pont miután formába lendült a somogyi csapat, akkor kért halasztást a Kazincbarcikai Vegyész Teke SE, majd a következő játéknapon megszerezte első győzelmét az élvonalbeli bajnokságban a somogyi együttes. A nyolcadik fordulóban a Ferencvároshoz látogattak volna, ám a fővárosi zöld-fehérek kérésére elmaradt az összecsapás, a mögöttünk hagyott hétvégén pedig az éllovas, veretlen Zengő Alföld Szegedi TE érkezett volna Kaposvárra, de ekkor már a szövetség leállította a bajnokságot.

– Van már terv a folytatásra, de sok minden függ a nemzetközi szövetség döntésétől – tette hozzá Kálny Krisztián. – Kérdéses ugyanis még a májusi lengyelországi világbajnokság, ha a vb-t kitolják szeptemberre és marad az eredeti helyszín, akkor gyakorlatilag június közepéig-végéig minden hétvégén tudunk magyar bajnokit játszani. Ha minden rendben lesz, akkor januárban folytatni tudjuk a nyolcadik fordulót, utána pedig folyamatosan jöhetnek a további összecsapások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában