úszás

2020.12.21. 08:00

Csik is büszke lenne az úszókra

Országos csúcsok is ledőltek a remekül szervezett Videoton – Csik Ferenc Emlékversenyen, melyen idén már 52. alkalommal állhattak rajtkőre az úszók.

Klein Péter

Hiába közeledik az év vége, az úszók még mindig gőz­erővel versenyeznek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Videoton – 52. Csik Ferenc Emlékversenyre is 24 egyesület több száz úszója nevezett, akik az egyéni csúcsok mellett országos csúcsokat is megdöntöttek a különböző korosztályokban. Ráadásul Kaposvár egy hónapon belül másodszor adott otthont egy nívós úszóversenynek.

– Egy nagyszerű komplexum áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy egyrészt a gyerekekkel érdemben és minőségben tudjunk foglalkozni, másrészről pedig ilyen versenyeket rendezzünk – mondta Virovecz Richárd, a versenyt szervező Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola úszó szakosztályának vezetőedzője. – Szeretünk rendezni és úgy látjuk, hogy örömmel érkeznek Kaposvárra az úszók, ráadásul számos országos és korosztályos csúcs született már itt, így ez is az uszoda vonzereje. Amellett, hogy jó a szervezés, illetve precízek, pontosak és határozottak a versenybírók, így minden együtt áll ahhoz, hogy sikeresek legyenek a rendezvények.

Az idei évben háromnaposra bővített emlékverseny pénteken a névadó, az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyors­úszásban aranyérmet szerző Csik Ferenc szobrának koszorúzásával vette kezdetét, majd a 400 és az 1500 méteres számokkal folytatódott. A második nap délutánján, a döntők előtt egy csúcskísérletet is rendeztek, melyen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (KASI) 4x100 méteres fiú gyors­váltója az 1988-ban felállított 14 évesek korosztályos országos csúcsát 3,43 másodperccel döntötte meg. (A váltó tagjai: Kováts Alex, Korvicska Péter, Király Dániel, Szombathelyi Péter.) Az öt korcsoportban rajtkőre álló versenyzők izgalmas csatákat vívtak egymással a medencében, melyekből több alkalommal is a somogyi versenyzők jöttek ki a legjobban. Megyénk színeit ráadásul három egyesület, a rendező Kaposvári Sportközpont és Sportiskola mellett a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE, valamint a siófoki Ezüstpart SE is képviselte.

– Tizenhárom versenyzőt tudtunk csak nevezni a versenyre, mivel páran karanténban vannak az iskolákba begyűrűzött koronavírus-járvány miatt – fogalmazott id. Kovács László, a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE mesteredzője. – Akik jelen voltak kiváló, az időszaknak megfelelő időket úsztak, pedig nem igazán készültünk erre a versenyre, mivel sűrű volt az év végi program. Kettőezer-húszat a Covid miatt kilapátolhatjuk az ablakon, hiszen nem tudtuk végigcsinálni az eltervezett felkészülést, így már most igyekszünk arra koncentrálni, hogy a következő évi világversenyekre minél jobb állapotba kerüljenek a versenyzőink.

A Videoton – 52. Csik Ferenc Emlékverseny somogyi vonatkozású dobogós eredményei:

400 m vegyes, férfi. C: 1. Kováts Alex (KASI), 2. Korvicska Péter (KASI), 3. Szombathelyi Péter (KASI). Nők A: 1. Maráczi Dorka (KASI). C: 1. Turi Csenge (KASI).

1500 m gyors, férfi. A: 1. Lengyeltóti Bence (Adorján). B: 2. Harsányi Mátyás (KASI). C: 1. Bögözi Hunor (KASI), 3. Szombathelyi Péter. Nők A: 1. Kovács Nóra (KASI). B: 1. Marton Kitti (KASI), 2. Király Zsófi (KASI), 3. Kardos Eszter (KASI). C: 1. Boruzs Bianka (KASI), 2. Győrffy Lili Anna (Adorján).

50 m gyorsúszás, férfi. B: 3. Harsányi Mátyás. C: 3. Korvicska Péter. D: 1. Kakuk Koppány (KASI). Nő A: 1. Kovács Nóra. B: 2. Szántó Réka (KASI). C: 3. Király Flóra (KASI). D: 1. Pálcza Juhász Emese (KASI).

100 m mell, férfi. C: 2. Korvicska Péter, 3. Kováts Alex. Nő A: 1. Halmai Petra (KASI), 2. Halmai Blanka (KASI). B: 1. Kardos Eszter (KASI), Király Zsófi. C: 2. Turi Csenge.

200 m mell, férfi: A. 1. Lengyeltóti Bence. C: 2. Bögözi Hunor. D: 1. Kakuk Koppány. Nő C: 1. Boruzs Bianka, 2. Győrffy Lili Anna. D: 1. Pálcza Juhász Emese, 3. Kovencz Odett (Adorján).

50 m hát, férfi. B: 2. Harsányi Mátyás, 3. Károly Zalán (KASI). C: 1. Király Dániel. D: 2. Kakuk Koppány. Nők A: 2. Halmai Blanka. B: 3. Szántó Réka.

100 m pillangó, férfi. A: 2. Lengyeltóti Bence. C: 3. Szombathelyi Péter. Nő A: 2. Kovács Nóra, 3. Halmai Blanka. C. 1. Turi Csenge.

200 m hát, férfi. C: 1. Kováts Alex, 3. Sárközi Szabolcs (KASI). Nők C: 3. Bakó Luca (KASI). D: 3. Juhász Anna (Adorján).

200 m vegyes, férfi. C: 1. Szombathelyi Péter. Nők A: 1. Halmai Petra. C: 1. Turi Csenge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában