röplabda

2020.12.08. 14:45

Felülne az aranyvonatra Sasa Nedeljkovic és csapata

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese a cseh TJ Ostrava ellen lép pályára szerdán 17 órakor az arénában a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjében.

Molnár Gábor

Története harmadik nemzetközi kupamérkőzését vívja az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A somogyiak a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében a cseh élvonal egyik legjobbja, a TJ Ostrava ellen lépnek pályára a Kaposvár Arénában. Az idei lebonyolításnak köszönhetően nagy esélyt kapott az együttes, hiszen ha nyernek, másnap már a négy közé jutásért játszhatnának egy szlovák vagy egy macedón alakulattal, szintén otthonukban.

– Az idény első felének legfontosabb mérkőzése vár ránk, s ezt a klub vezetői, dolgozói, a játékosok és személy szerint én is átéreztem – mondta Sasa Nedeljkovic, az 1. MCM-Diamant Kaposvár vezetőedzője. – Ennek alapján építettem fel a motivációt és a játékunkat is. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen 4-5 napja videózunk, amiből látszik, komoly ellenfél vár ránk. Minden apró részletet kielemeztünk, mert nüanszokon dőlhet el a találkozó sorsa. Azt lehet érezni, hogy a lányok már nagyon várják az összecsapást, melytől azt várom, hogy a szezonbeli legjobb játékunkat nyújtsuk.

Sara Klisura, Adela Helics és Tálas Zsuzsanna is jelentős nemzetközi tapasztalattal bír.

– A támadószekciónk képviseli a rutint, elég csak a csapatkapitányukat említeni, aki a válogatottal is több színvonalas csatát megvívott már Európában – hangsúlyozta a szabadkai mester. – De mindenki bizonyítani akar, az összes röplabdázónk része akar lenni a nagy ütközetnek, s ez nagyon jó érzés egy edző számára, s komoly dolog is, hiszen mindenkitől jön az az adrenalin, ami előrébb viszi az egész csapatot és így elérhetünk arra a szintre, hogy megnyerjük a szerdai összecsapást. Sajnos a szurkolóink ezúttal sem lehetnek velünk, így a döntő pillanatokban a helyszínen nem kaphatjuk meg tőlük az extra energiát. Sajnos teljesen más nélkül pályára lépni, de ezzel meg kell tanulni együtt élni. Ez a találkozó lehet, ahol át tudjuk lépni a határainkat, s ha ez sikerül, onnantól minden más lesz.

Ha szerdán és a csütörtökön is győztesem hagyja el a pályát a Diamant, akkor történelmi sikert érhet el.

– Jelenleg kizárólag az Osztrava elleni meccsre kell koncentrálnunk, hiszen ha behúzzuk, akkor kezdhetjük csak el írni a történelmet – hangsúlyozta a tréner. – A mentális felkészítést úgy építettem fel, hogy ez egy nagy lehetőség. Vannak rutinosabb és fiatalabb játékosaink is, de nincs különbség, mert ez mindenkinek egy nagy sanszot jelent. S most érkezett el az a bizonyos fontos pillanat a klub életében, s ki tudja, mikor jön el újra. Egy-egy nagy siker az életünk végéig bennünk el és ez nemcsak a sportra, hanem az élet más területeire is igaz. Nagy pillanatokat megélni, megvalósítani, folyamatosan túllépni a korlátainkon, erről szól a sport. A klub folyamatosan fejlődik, s ennek az egyik ékes bizonyítéka a nyolcaddöntő, de mindez nem jöhetett volna létre Kaposvár segítsége nélkül. Ha összejön, amit elterveztünk, az hatalmas sikert jelent a csapatnak, a városnak, a megyének, sőt az egész hazai sporttársadalomnak is. Azt mondtam a lányoknak: itt van aranyvonat a kaposvári állomáson, gyertek üljünk fel rá együtt és kocsikázzunk egy kicsit.

Fokozatosan építkeznek a Diamantnál, egyre nagyobb szerepet kapnak a fiatalok és mindenki tudja, mi a feladata. – Három évvel ezelőtt elkezdtünk egy stratégiát, mely még nem most tetőzik, de eljutottunk egy fontos állomáshoz, ám jövőre már tudunk komolyabbat meríteni a azokból a fiatal játékosokból, akikkel megterveztük a jövőnket – emelte ki. – S ez nagyon fontos nekünk és a kaposvári sportnak, így a honi röplabdázásnak is. Örülök, hogy ennek a részese lehetek, ahogy annak is, hogy egy ilyen egyesületnél dolgozhatok.

Sok bátorító üzenetet kapott Sasa Nedeljkovic és a lányok is, s ezt nem szokták meg, hiszen eddig a szurkolók személyesen találkozhattak a kedvenceikkel. – Köszönjük szépen nekik és nagyon sajnáljuk, hogy nem élhetjük át együtt ezeket a nagy pillanatokat – fogalmazott. – De ígérem, mindent meg fogunk tenni a sikerért és az utolsó pillanatig harcolni fogunk Kaposvárért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában