röplabda

2021.01.29. 12:08

Nehéz két hét vár a Diamant csapatára

Rövid időn belül másodjára is megmérkőzik egymással az 1. MCM-Diamant Kaposvár és a Vasas Óbuda, a felek ezúttal a női röplabda Extraliga 12. fordulójában csapnak össze egymással vasárnap 17 órától.

Molnár Gábor

Mint ismert a két együttes kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében nézett egymással farkasszemet. A somogyi megyeszékhelyen rendezett összecsapást a hazaiak nyerték meg 3–1-re, úgy hogy az első játszma szorosan alakult, s a végén a Diamant örülhetett, a másodikban fordított volt a felállás, a harmadik és a negyedik etapot pedig viszonylag simán hozták Király-Tálas Zsuzsannáék. A fővárosi visszavágón, melyet február 9-én kedden 18 órától rendeznek, csak aranyszettel juthatnak tovább az angyalföldiek. A tét pedig a legjobb négy egyelt közé kerülés.

Nagy tétje van mindkét gárda szempontjából a bajnoki meccsnek, hiszen ha az MCM nyer, akkor óriási lépést tesz az alapszakasz harmadik helye felé, s ez fontos lehet majd a rájátszásra nézve, hiszen az eddigiektől eltérően nem a helyezések alapján kerülnek össze a csapatok. Hanem az első helyezett választhat először ellenfelet az extraligás mezőnyből, majd a második és a harmadik, a negyediknek pedig az a gárda marad, mellyel az előtte lévők nem akartak összecsapni. Ha a kaposváriak nyernek és behúzzák a MTK Budapest elleni hazait is – melyet a televízióközvetítés miatt jövő pénteken 20 órakor rendeznek –, akkor már tét nélkül léphetnek pályára az alapszakasz utolsó bajnoki mérkőzésén, amikor is a Békéscsaba vendégeként lép majd fel február 13-án 18 órakor.

Nem várnak tehát könnyű napok, hetek a somogyi lányokra, de nem kell őket félteni, hiszen ismerve edzőjüket, Sasa Nedeljkovicot biztosan felkészülten vágnak neki a nagy megméretéseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában