labdarúgás

2021.02.07. 18:27

A ráadásban hullajtott el kettő pontot a Rákóczi FC FOTÓK!

A hosszabbítás perceiben kapott góllal veszítette el két pontot a Békéscsaba ellen a Kaposvári Rákóczi FC a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 23. fordulójában.

Klein Péter

Fotó: Lang Róbert

Két, a tabella második feléről elmozdulni óhajtó együttes találkozott egymással vasárnap kora délután a cukorgyári gödörben. Az első játékrészben a viharsarkiak több nagyszerű átlövése is jelezte, hogy ők bizony a három pontért szelték át az országot, de Pogacsics Krisztián bravúrjai ebben megakadályozták a vendégeket. A kapus hatalmas védései pedig akkor értékelődtek fel még inkább, amikor a Szarka Ákos buktatásáért járó büntetőt Balázs Zsolt gólra váltotta. Ez egy kissé megfogta a vendégeket, akik a második félidő derekán még emberhátrányba is kerültek. A hajrában azonban mindent egy lapra feltéve támadtak a viharsarkiak, s az, hogy tizenkilencre lapot kértek egy pontot ért számukra.

– Minőségben egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, így bravúrnak érzem, hogy sokáig egy-nullára tudtunk vezetni – nyilatkozta Várhidi Péter, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedző. – Ezt az előnyt azonban illett volna megtartani, de sajnos az utolsó percben gólt kaptunk. Hozzáteszem: a magyar futballban elképesztően sok gól születik a hosszabbításban, amit a koncentráció számlájára lehet írni.

 

– A mérkőzés folyamán végig domináltunk, bizonyítottuk, hogy mentálisan és fizikálisan is rendeben vagyunk – mondta Preisinger Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője. – Ami viszont borzasztó az a helyzetkihasználásunk, amit hetek óta mutatunk. Nyolc-kilenc helyzet kellett ahhoz, hogy rúgjunk egy gólt, ami nem is helyzetből született. Ilyen szempontból mélyen vagyunk, de ez kvalitás kérdése. A játékunkat a tizenhatosig nagyszerűen felépítjük, eljutunk beadásokig, helyzetekig, de ezek rendre kimaradnak. Ezúttal is ennek köszönhetjük azt, hogy ez a mérkőzés döntetlennel zárult. Mindent tiszteletem a Kaposváré, hiszen derekasan küzdöttek és helyenként jól is játszottak.

Kaposvári Rákóczi FC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Szőts (Becséri, Kovács G.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Dvorschák, Lakatos Cs. – Nagy J., Zsirai, Erdei (Szabó A., 88. p.), Balog A. (Szederkényi, 80. p.), Hadaró – Szarka, Balázs Zs. (Andric, 65. p.) Vezetőedző: Várhidi Péter.

Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Nagy S., Farkas M., Bora – Horváth P. (Fazekas L., 85. p.), Szabó P., Király P., Kasik (Lukács R., a szünetben) – Kovács Á. (Styecz, 71. p.), Paudits, Máris. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Gólszerzők: Balázs Zs. (36. p. – 11-esből), illetve Paudits (93. p.).

Kiállítva: Király P. (64. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában