labdarúgás

2021.02.21. 17:33

Gyors gól, kiállítás, újabb vereség – gödörben a siófokiak

Negatív szériába került a BFC Siófok, mely a Szolnoki MÁV FC elleni hazai vereség után Gyirmóton is kikapott, ezúttal is rúgott gól nélkül. Tajthy kiállítása döntő volt, ami négy tavaszi forduló alatt már a második piros lapja volt a balatoniaknak.

Keszthelyi Zoltán

Forrás: Kisalföld

Egy korai góllal hamar eldöntötte a három pont sorsát a Gyirmót FC Győr, melynél Kirják a somogyiak jobb oldalát lebontva hozta kihagyhatatlan helyzetbe Simon Andrást. A házigazdák egyébként az egész mérkőzésen remek érzékkel terelték a játékot a balatoniak jobb oldalára! Balogh Bence Benitó és Kiss Balázs fokozott figyelmet kapott, utóbbi szélsőjátéka sajnos kezd elveszni: az első 12 fordulóban öt gólt szerzett, ám a Waltner edző érkezése utáni tizenegy bajnokin már csak egyszer talált be.

A hazai vezetést követően a játék helyett a küzdelem dominált, amit jól jelez, hogy negyvennégy szabálytalanság, nyolc sárga és egy piros lap volt a kilencven perc alatt. A balatoniak – akiknél Kecskés sérülésének is köszönhetően debütált a Kaposvárról érkezett Szakály Attila – semmi veszélyt nem jelentettek ezen a találkozón, hiába variálta meg a szünetben a Cipf, Gaál, Horváth támadó hármasát Waltner edző, majd cserélte le utóbbit Hajnalra. A kilencven perc alatt így is csak mindössze egyszer találták el a kaput, Gaál révén, azt is szabadrúgásból, ám a nem igazán jól helyezett, 20 méteres löketet védte Rusák. A pontrúgások ezúttal sem mentek, hét szögletből sem jött össze semmi…

Az amúgy is csekély balatoni reménynek Tajthy kiállítása vetett véget, felugráskor lekönyökölte Simon Andrást, az első hazai gólt szerző játékost le is kellett cserélni. Emberhátrányban sem nem adták fel a vendégek, mentek előre, ám ennek egy újabb kapott gól lett a vége. Meg kell jegyezni, hogy a megsérülő Tömösvári helyett érkező Deutsch beállítása finoman szólva sem a várt eredményt hozta.

A siófokiak ezzel véget vetettek egy remek sorozatuknak, hiszen közel tizenöt év után kaptak ki újra Gyirmóton. Ez volt sorrendben a nyolcadik olyan bajnokijuk, amit nem tudtak lehozni kapott gól nélkül.

Merkantil Bank Liga NB II – 25. forduló

Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 2–0 (1–0)

Győr–Gyirmót, Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Rúsz Márton (Becséri Gergely, Berényi Ákos)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Szegi, Széles, Kirják – Vogyicska (Herjeczki, 46.p.), Nagy P. (Radics, 87.p.), Vass Á., Hajdú Á. – Simon András (Heffler N., 69.p.), Lencse (Mayer Á., 87.p.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

BFC Siófok: Hutvágner – Tömösvári (Deutsch, 78.p.), Jagodics, Horváth M., Kiss B. – Tajthy T., Szakály A. – Cipf, Gaál B., Balogh B. (Varjas Z., 69.p.) – Horváth P (Hajnal G., 55.p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Simon András (4.p.), Lencse (84.p.)

Kiállítva: Tajthy T. (67.p. – lekönyökölte Simon Andrást)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában