RÖPLABDA

2021.03.05. 11:28

Egy diadalra van a Diamant a legjobb négy közé jutástól

Február 17-én kezdett egy nagy sorozatba az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata, mely első körben tizennyolc nap leforgása alatt ötször fog pályára lépni úgy, hogy közben a Challenge-kupa elődöntőjének odavágóját, melyet a román CSM Volei Alba Blaj 3–0-ra megnyert, Marosvásárhelyen játszottak, s csak a visszaút tíz órán át tartott.

Molnár Gábor

A sort az MTK elleni Extraliga negyeddöntő sikeres megvívott hazai első meccse nyitotta, majd következett a fentebb már említett balázsfalvai túra, után jött Budaörsön a fővárosiak elleni második találkozó, ezt követte a nemzetközi kupa visszavágója, vasárnap 16 órakor pedig ismét budapestiek látogatnak a Kaposvár Arénába. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása jelenleg 2–0 Király-Tálas Zsuzsannáéknak. S ezzel még nincs vége, hiszen jövő hétvégén rendezik a Magyar Kupa final fourját és a pontvadászatban is rajtol a csata a döntőbe jutásért.

Fontos lenne a siker a somogyiaknak, hiszen annyira feszített a naptáruk, hogy egy esetleges vereséggel nagyon nehéz helyzetbe sodornák magukat. De a papírforma és a két gárda közötti különbség is azt mutatja, nem okozhat gondot az MTK ellen a legjobb négy közé jutás, mellyel újabb részcélt teljesítenének. Ha a Diamant továbbjut, akkor ahogy az MK-ban is, a Békéscsabai RSE vár rájuk, ami nem lesz egyszerű feladat, de nem is megoldhatatlan. Pláne, ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtottak a kaposváriak a Challenge-kupa visszavágóján. Végig méltó ellenfelei volták annak az Alba Lajnak, mely 2018-ban Bajnokok Ligája-, 2019-ben pedig CEV-kupa-döntőt játszott, az idén pedig a harmadik számú európai kupasorozat legnagyobb esélyese. A somogyiak főleg az első és a harmadik szettben nyújtottak olyan teljesítményt, mely már európai szintű volt. Ha azt a produkciót meg tudják ismételni a BRSE ellen, akkor a kupában és a bajnokságban is ott lehetnek az aranycsatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában