labdarúgás

2021.03.07. 17:38

Nem érdemelt vereséget a Nagyatádi FC

A végletekig kiélezett mérkőzésen kapott ki a Pápai Perutz FC ellen a Nagyatádi FC a labdarúgó NB III. Nyugati csoport 23. fordulójában.

Klein Péter

A tizenhatodik, még kiesést érő helyen álló Pápai Perutz FC csapatát fogadta a sereghajtó Nagyatádi FC a harmadosztály Nyugati csoportjának 23. játéknapján. A tavaszi nyitófordulóban mind a két csapat begyűjtötte a három pontot, ami jó alapot adott a feleknek a folytatásra.

A csapatok ennek megfelelően kezdték a találkozót, melyet inkább a pápaiak irányítottak, de a nagyatádiak egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, s, ha egy kicsit pontosabbak a kontráik, vagy az átlövéseik, akkor korán meglephették volna a Pápát. A magasabb sebességi fokozatban futballozó vendégek előtt sem adódott sok lehetőség, hiszen az első fél órában csak egy pontrúgás után tudták veszélyeztetni, de Dóczi Krisztián fejese a kapu fölé szállt. Ahogy telt az idő, a nagyatádiak játéka úgy kezdett javulni és az első helyzetüket rögtön gólra is váltották: egy kontra után Jerkovic Marko elé került a védők által kifejelt labda, melyet a támadó egyből lőtt a kapu bal oldalába tizenhét méterről. A gól egy kicsit idegesebbé tette a vendégek játékát, s ez kedvezett a hazaiaknak, akik egyre több ígéretes kontrát tudtak vezetni.

A szünetben rendezték a sorokat a pápaiak, akik a fordulást követően szinte azonnal egyenlítettek Skriba Máté közeli lövésével. A nagyatádiak válasza azonban nem érkezett meg erre a gólra, ez pedig csak Sipos Katalin játékvezetőn múlt, aki nem ítélt büntetőt Grabarics Máté egyértelmű buktatásáért. Ez a hiba pedig döntően befolyásolta a mérkőzést, főként úgy, hogy egy oldalszabadrúgás után Bence Szilárd fejesével átvette a vezetést a Pápa. A nagyatádiak a hajrában mindent megtettek azért, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsák. Hiába nyomtak azonban a hazaiak nem tudták begyötörni az egyenlítő találatot, pedig a játék képe alapján legalább az egyik pontra rászolgáltak volna.

– Rászolgáltunk volna az egy pontra, azonban a második félidő első percében nem lehet gólt kapni – bosszankodott a mérkőzést követően Papp Zoltán, a Nagyatádi FC vezetőedzője. – Ezen nagyon sok múlott, hiszen amit felépítettünk az első félidőben azt rögtön elszúrtuk. Utána nem kaptunk meg egy tizenegyest. Ha minél tovább tudjuk tolni a vezetésünket, akkor másképp alakult volna a mérkőzés, annak ellenére, hogy a Pápa egy jobb csapat, többet birtokolta a labdát, de gólokon kívül nem volt helyzetük. Ebben a meccsben benne volt, hogy pontot, pontokat szerzünk, nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtuk megtenni.

– Azt kaptuk a mérkőzést, amit vártunk: az életéért küzdő hazai csapat nagyon masszívan védekezett és szervezetten futballozott – fogalmazott Takács Gábor, a Pápai Perutz FC vezetőedzője. – A gólt is jókor rúgta a Nagyatád. Azt kértem a srácoktól a szünetben, hogy próbáljanak meg a hatvanadik percig egyenlíteni és utána fel tudjuk őket őrölni és ez sikerült is. A pálya talaja nem volt alkalmas az egy-két érintős, gyors játékra, ehhez nehezen tudtunk alkalmazkodni, de mentálisan erősek voltunk.

Nagyatádi FC–Pápai Perutz FC 1–2 (1–0)

Nagyatád, zárt kapuk mögött. V.: Sipos (Illés, Szkrajcsics).

Nagyatádi FC: Bonnyai – Kis P., Horváth F., Kovács K. – Szántó (Fésűs, 82. p.), Koósz (Kollár, 72. p.), Dekanics, Horváth P. (Galamb, 82. p.) – Jerkovic, Nikolic V., Grabarics (Palkovics, 62. p.). Vezetőedző: Papp Zoltán.

Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy T. (Jurik, 76. p.), Dóczi, Koronczai, Gasztos (Szalai Cs., 80. p.) – Hanzl – Bence, Kalász (Hauser, 61. p.), Kiss Á. (Iványi, 61. p.), Illés B. (Baldauf, 76. p.) – Skriba. Vezetőedző: Takács Gábor.

Gólszerzők: Jerkovic (35. p.), illetve Skriba (46. p.), Bence (66. p.).

Sárga lap: Koósz (6. p.), Kovács K. (69. p.), illetve Koronczai (34. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában