vízilabda

2021.04.30. 12:12

Győzelemmel zárná a szezont a Kaposvári VK

Szomszédvári rangadóval zárja a szezont a Kaposvári VK, amely szombaton este 20 órakor Pécsi VSK-Mecsek Füszért vendége lesz az E.ON. férfi vízilabda OB I. 30. játéknapján.

Klein Péter

A bajnokság utolsó fordulójára készül a Kaposvári VK, amely ráadásul rangadóval zárja a szezont. Surányi László tanítványai ugyanis az örök rivális Pécsi VSK otthonában ugranak majd medencébe.

– Nagyon nem tudtunk készülni a mérkőzésre, hiszen szerdán is bajnoki meccset játszottunk, így inkább a regenerációé volt a főszerep – mondta Surányi László, a Kaposvári VK vezetőedzője. – A Pécs elleni meccsre fejben kell összerakni a srácokat, de úgy gondolom, hogy mindenki tudja, hogy miről szól ez a rangadó. Két ponttal előzzük meg őket a tabellán, szeretnénk ezt ötre növelni és ezzel megszerezni a tizedik helyet. A pillanatnyi forma meghatározó lesz, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelemért.

A somogyiaknak a pécsi lesz zsinórban ötödik idegenben megvívott mérkőzésük. A legutóbbin, az Újpest vendégeként nagyot hajráztak, s négygólos hátrányból szereztek egy pontot, ami jó előjel lehet a PVSK ellen. A Kaposvári VK ráadásul az őszi szezonban is legyőzte a Mecsek-aljaiakat. Surányi László tanítványai akkor két góllal bizonyultak jobbnak.

– Ugyanazt a játékot kell majd nyújtanunk, mint akkor – tette hozzá Surányi László. – Azt tudni kell, hogy Pécsen mindig nehéz nyerni, főleg akkor, ha a közönség is támogatja a hazaiakat. Egy gyors, tempós vízilabdával azonban meg lehet fogni őket, de abban biztos vagyok, hogy nekünk fognak esni, hiszen számukra is fontos a három pont. Emiatt egy végletekig kiélezett, harcos találkozóra számítók, amiből mi szereznénk győztesen kijönni.

A szombaton este 20 órakor kezdődő összecsapást a PVSK-Mecsek Füszért a tizenkettedik, míg a Kaposvári VK a tizenegyedik helyről várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában