KÉZILABDA

2021.05.15. 07:47

Kihasználná a Siófok KC gyenge pontjait a Vác

Nagy menetelésben van a Siófok KC NB I.-es női kézilabdacsapata, mely egy hét alatt már negyedszer lép pályára, ezúttal a bajnoki tabellán negyedik Váci NKSE otthonában vendégszerepel szombaton 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

A balatoniak tavaly novemberben hattal (28–22) verték a váciakat otthon, ám ez egy teljesen más mérkőzés lesz, elég csak arra gondolni, hogy akkor még van der Heijden, Kobetic, Eckerle, Snelder és Pena – akinek a „kérelmét” a szövetség elfogadta, s két bajnoki pontot levont balatoni klubtól – is ott volt az akkori együttesben. Ebből a bajnokiból nem is, de abból ki lehet indulni, hogy az azóta megfogyatkozott, számtalan problémával küzdő somogyiak még így is nagyobb játékerőt képviselnek, vagyis ők találkozó esélyesei. Legutóbb ráadásul hétgólos hátrányból fordítva nyertek az MTK ellen, megmutatva a karakterüket, amire most is szükség lesz, mert a váciak – hasonló elgondolással pályára lépve, mint az MTK tette – meglepetésre készülnek.

– Alapvetően szeretnénk gyorsítani a játékot, azt várom, hogy jobb védekezéssel rukkolunk ki, mint az előző fordulóban, amiből tudunk indítás-, lerohanásgólokat lőni és a Siófoknak is megvannak a gyenge pontjai, amiket ha sikerül kihasználnunk, akkor megnyerhetjük ezt a mérkőzést – nyilatkozta Szilágyi Zoltán, a váciak szakvezetője, aki öt év után a nyáron elhagyja az együttest és Debrecenben dolgozik tovább.

A váciak legutóbb Dunaújvárosban kaptak ki hárommal, harminc gólt kapva, úgy hogy az utolsó kilenc percnek csak egygólos hátrányban vágtak neki. Ötmeccses győzelmi szériájuk szakadt meg ezzel, míg a balatoniak három nyeretlen – Dunaújváros, Győr, FTC – bajnokit követően győztek újra legutóbb, ami remélhetőleg – feledtetve az Európa-liga döntőjének elvesztését – további lendületet ad a csapatnak, mely a Dunakanyarból is elhozza a két bajnoki pontot, a közvetlen riválisa otthonából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában