röplabda

2021.06.07. 09:22

Ismét elindul a Diamant a Challenge-kupában

Egymás után harmadszor is elindul az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata a harmadik számú európaikupa-sorozatban.

Sonline

A szabadkai mester, Szasa Nedeljkovics vezette együttese a magyar bajnokságban elért negyedik helyezéssel vívta ki a Challenge-kupa-szereplés jogát. A lányok az előző évadban hatalmas sikert értek el azzal, hogy első magyar csapatként egészen az elődöntőig jutottak, és végül a harmadik helyen végeztek, természetesen a következő évadban is szeretnék méltó módon képviselni a várost és az országot. Ráadásul a legjobb négy közé jutásról döntő buborék-rendszerű tornának a Kaposvár Aréna adott otthont.

Az Európai Röplabda Konföderáció kilenc magyar (öt női, négy férfi) klubcsapat számára adott indulási lehetőséget a nemzetközi klubkupák 2021–2022-es idényében, végül csak hat csapat élt ezzel – tájékoztatott hivatalos honlapján a Magyar Röplabda Szövetség. A női Bajnokok Ligája főtábláján ott lesz az aranyérmes és Magyar Kupa-győztes Fatum-Nyíregyháza, míg a CEV-kupában az ezüstérmes Linamar-Békéscsabai RSE és a bronzérmes Vasas Óbuda lesz érdekelt. Negyedik helyével az 1. MCM-Diamant Kaposvár is elindul a Challenge-kupában, amely a legutóbbi kiírásban egészen az elődöntőig jutott. Az ötödik helyezett UTE ezúttal sem vállalta a nemzetközi indulást.

A férfiaknál a magyar bajnok LV Sport Pénzügyőr SE sem a Bajnokok Ligájában, sem pedig a CEV-kupában nem akart indulni, de a Challenge-kupában vállalta a részvételt. Az ezüstérmes Fino Kaposvár és a bronzos Bp. MAFC BME viszont lemondott a lehetőségről, így viszont a negyedik Vegyész RC Kazincbarcika lesz még érdekelt a harmadik számú sorozatban.

A nemzetközi kupákban induló magyar csapatok

Női Bajnokok Ligája: Fatum-Nyíregyháza. Női CEV-kupa: Linamar-Békéscsabai RSE, Vasas-Óbuda. Női Challenge­-kupa: 1. MCM-Diamant Kaposvár. Férfi Challenge-kupa: Pénzügyőr SE, Vegyész RC Kazincbarcika.

A CEV- és a Challenge-kupa sorsolása is június huszonötödikén lesz Luxemburgban, míg a Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztására az Európai Röplabda Gála keretében, október elsején Ljubljanában kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában