vízilabda

2021.07.01. 10:19

Fesztiváloztak az ifjú pólósok Kaposváron

Elsőként, de hagyományteremtő szándékkal rendezték a NEGEWA Waterpolo Fesztivált Kaposváron, a Csik Ferenc Versenyuszodában. A tornára négy korosztály csapatait várták a szervezők, végül – a járványhelyzet miatt – csak két korcsoportban mérkőztek.

Klein Péter

Fotó: Lang Róbert

A kétnapos sportrendezvény célja, hogy olyan csapatok is találkozhattak, melyek a régiós bajnokságban elkerülik egymást. Az utánpótlás korú vízilabdázók így szélesebb körű tapasztalatot szerezhettek a különböző játékstílusokról és egy sok mérkőzéssel, kiegészítő programokkal tarkított tornán vehettek részt.

– Két éve fogalmazódott meg a fesztivál gondolta, amikor elkezdték építeni az új uszodát – mondta Gregorovics Tamás, az 1. NEGEWA Vízilabda Fesztivál szervezője. – Az első alkalmat az előző évre terveztük, de a pandémia keresztülhúzta a számításainkat, így az idén váltak valósággá a gondolataim.

A szervezők később szeretnék nemzetközivé bővíteni a fesztivált, de ezt a jelenlegi járványhelyzetben nem tudták megtenni.

– Csodálatos a kaposvári uszoda és a Virágfürdő, és ezek a létesítmények rengeteg lehetőséget nyújtanak – folytatta Gregorovics Tamás. – Szeretnénk nemzetközivé tenni az eseményt, már szerb, horvát és francia csapatokkal is felvettük a kapcsolatot, de az első fesztiválon még nem tudtak részt venni. A másodikat már szeretnénk ötnaposra bővíteni, 32 csapattal, ami azt jelentené, hogy reggeltől estig, közel száz mérkőzést rendeznénk az uszodában.

Az elsőn élvezetes programokat kínáltak a szervezők a részvevőknek, emellett pedig Fodor Rajmund egy érdekes előadást is tartott az gyerekeknek, akik folyamatosan kérdeztek az olimpiai bajnoktól. Az Ifjúsági Sportfesztivál mellett Kaposvár egy újabb remek sporteseménnyel gazdagodott, ami viszi a város jó hírét, emellett pedig népszerűsíti a sportágat.

Hazai arany a kaposvári tornán

Két korcsoportban nyolc csapat adta le nevezését az első vízilabda fesztiválra, amely a tapasztalatok alapján egy remek kezdeményezés, melyből profitálhat város, és remélhetőleg a kaposvári vízilabda is.

Az 1. NEGEWA Vízilabda Fesztivál végeredménye:

2010-es korosztály: 1. Pécs I., 2. Székesfehérvár, 3. Kaposvár, 4. Pécs II.

2009-es korosztály: 1. Kaposvár, 2. Pécs, 3. Székesfehérvár, 4. Sopron.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában