KÉZILABDA

2021.10.22. 21:18

Egy ponttal volt jobb a Vác a Siófoknál

Közel volt a siker, nyolc perccel a vége előtt még kétgólos előnyben volt, ám végül mégis kikapott a gyengén kezdő, sokat hibázó, játékvezetői ítéletekkel is sújtott Siófok hazai pályán a végére teljesen elfáradó, ám nagyot küzdő Váctól.

Keszthelyi Zoltán

Nagyon megnehezítette a saját dolgát a Siófok a harminchárom kapott góllal, különösen az első félidő sikerült gyengére a védekezés szempontjából. Ennél rosszabb nyitó játékrészt ebben a szezonban a Győr ellen, majd Kisvárdán produkáltak az első két fordulóban! Mindkétszer ki is kaptak és ezt most sem tudták elkerülni...

Az első harminc percnek nagy szerepe volt a vereségben és nem csak a védekezés miatt, ugyanis a támadójáték sem volt az igazi. A Janjusevic, Szarková duó nyolc kísérletéből mindössze egy gól született az előbbinek köszönhetően, de Kiss is igen passzív volt, egy próbálkozása volt, ami nem volt sikeres. Böhme viszont feledtette mindezt, hisz tíz lövéséből kilencszer betalált, csapata motorja volt.

A fordulás után egyértelműen javult a védekezés, hisz az első félidei tizenkilenc után már csak tizennégyet kaptak, ebből négyet büntetőből. Mindez annak ellenére, hogy a fordulás után az addigi kilenc Csapó védést már csak egy követte és a helyére beálló Herczeg neve mellett is csak két hárítás szerepelt a statisztikában. A támadójáték is felfejlődött, hisz huszonkét perc alatt tizennégy hazai találatnak tapsolhattak a szurkolók, Szarkovától négy, Holtától pedig három is jött, így – a meccsen első alkalommal – kettővel megléptek a házigazdák (30-28). A hátralévő nyolc percben viszont leblokkoltak, csak két gól jött össze, egy Jezictől, majd egy másik Lakatostól. Az utóbbié 160 másodperccel a vége előtt esett, mellyel még mindig a balatoniaknál volt az előny (32-31). Kuczora egyenlítése (32-32) után Danyi Gábor edző időt kért, ám a Holta Jezicnek szánt átadást lefülelte Kuczora, amiből Kácsor szerzett előnyt a vendégeknek Szarkovát megverve (32-33). A balatoniak hatvanhét másodpercük maradt, hogy betaláljanak, ám Szarková góljába közbefújtak a játékvezetők, majd huszonnégy másodperccel a lefújás előtt Jezic ziccerét Bukovszky kivédte megnyerve ezzel a meccset együttesének. A váciak úgy győztek, hogy Helembai, Diószegi, Hámori, Schatzl, illetve ez egyszer két-két percre kiállított Kuczora, Kácsor páros is több mint ötven percet töltött a pályán.

Siófok KC – Váci NKSE 32-33 (16-19)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.

SKC: Csapó – Böhme 9, Kiss N. 1, Lakatos 3, Jezic 3, Szarková 4, Wald 2. Csere: Herczeg (kapus), Holta 6(2), Sirián 1, Janjusevic 1, Such 2, Puhalák. Edző: Danyi Gábor.

Vác: Pásztor – Diószegi 6, Hámori 1, Kuczora 10(6), Helembai 3, Kácsor 5, Schatzl N. 5. Csere: Bukovszky (kapus), Ballai 2, Aron, Szondi 1. Edző: Ottó Katalin.

Kiállítások: 6(4), illetve 4(2) perc.

Hétméteresek: 2/2(2/2), illetve 6/6(2/2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában