vízilabda

2021.10.13. 19:24

Elsősorban egészséges embereket, másodsorban bajnokokat nevelnek

Motiváló, látványos bemutató edzéssel és rengeteg hasznos információval várta a szülőket és a gyermekeket a Virágfürdőbe a Kaposvári Vízilabda Klub szerdán, amely első ízben tartott toborzót.

Klein Péter

Családias hangulatban tartotta meg első toborzóját a Kaposvári VK, amely számos lehetőséggel, színvonalas edzésekkel, kitűnő infrastruktúrával és persze tárt karokkal várja az ifjú sportolni vágyókat, akik a következő nemzedékek bajnokai lehetnek.

– Magyarországon van potenciál ebben a sportágban – hangsúlyozta Radics Gyula, a Kaposvári VK elnöke. – A COVID időszakában az uszodák zárva tartottak, így majdnem két teljes korosztályunk kiesett, ezért is népszerűsítjük a vízilabdát minden felületen.

A magyar vízilabda egyik legjobb vidéki bázisa Kaposvár, hiszen az egy évtizede első osztályban szereplő felnőtt csapatnak köszönhetően pedig hétről-hétre a világ legjobb pólósait láthatja a közönség a medencében. Emellett pedig az utánpótlásban is minden évben egyre több sikert érnek el a legfiatalabbak, akik a hazai élcsapatok mellett rendszeresen mérkőznek meg különböző tornákon a környező országok együtteseivel is. A folyamatos fejlődés záloga pedig a somogyiak remek szakmai stábja, amelybe a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, Fodor Rajmund is beletartozik.

– Az elmúlt másfél évben mindnyájunkat megviselt valamilyen szinten a COVID-járvány – fogalmazott Fodor Rajmund, a Kaposvári VK szakmai igazgatója. – A vízilabdát sem kímélte, főleg a vidéki bázisokat érintette igen rosszul. Az utánpótlás korosztályokból sajnos sok gyermek kopott ki. Emiatt kezdtünk egy komolyabb kampányba és szerveztünk toborzót. Szeretnénk visszacsábítani azokat, akik abbahagyták, illetve azt is szeretnénk, hogy minél több új gyermek csatlakozzon hozzánk. A vízilabda kimagaslik a sportágak közül: erős testfelépítést, kitűnő keringést biztosít. Ráadásul az uszodában mindig remek a közeg. Sőt, a vízilabda és a tanulás is elválaszthatatlan egymástól, mi nem hagyjuk elkallódni a hozzánk érkezőket.

A Kaposvári VK szakmai igazgatója hozzátette: a város az ország vízilabda térképének az egyik legcsillogóbb pontja a Csik Ferenc Versenyuszodával, amit szeretnénk tartalommal megtölteni. A céljuk pedig nem csak az, hogy bajnokokat neveljenek, hanem elsősorban az, hogy egészséges emberek váljanak a fiatalokból.

A Kaposvári VK edzői a vízilabdázás fortélyai mellett úszni is megtanítják a gyermekeket, így azokat is várják, akiknek még nincs meg a vízbiztonsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában