röplabda

2021.10.14. 10:53

Felkészült a Fino-Kaposvár

Csütörtökön 19 órakor a Kaposvár Arénában a Fino–Vegyész RC Kazincbarcika ütközettel elrajtol a férfi röplabda Extraliga 2021/2022-es szezonja. A rangadót az M4Sport élőben közvetíti.

Fenyő Gábor

Több mint másfél év szünet után újra nézők előtt játszhat a rekordbajnok Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata. A 2021/2022-es szezon nyitómeccsét – amelyet az M4Sport élőben ad – csütörtökön 19 órakor rendezik a Kaposvár Arénában, s a somogyiak ellenfele a szintén dobogóra pályázó Vegyész RC Kazincbarcika lesz.

– Most már komplett csapattal tudunk felállni a Vegyész ellen: egyedül csak a venezuelai center, Moises Vasquez játékengedélye hiányzik, de lehet, hogy már csütörtökön a meccsre rendben lesz – mondta Demeter András György, a Fino-Kaposvár mestere.

Ami pedig a 2021/2022-es bajnoki pontvadászat végső kimenetelét illeti, Demeter András György úgy véli, hogy most is azok a csapatok léphetnek majd fel a dobogóra, amelyek a legutóbbi idényben: vagyis a Bp. Pénzügyőr SE, a Fino-Kaposvár és a Vegyész RC Kazincbarcika. Persze, nem feltétlenül ugyanabban a sorrendben...

– A korábbi szezont mind a bajnoki pontvadászatban, mind pedig a Magyar Kupában a második helyen zártuk a Pénzügyőr mögött. Az új idényben mindenképpen szeretnénk az ezüstöket aranyra váltani. Amúgy az idei pontvadászat szerintem nem lesz mentes a meglepetésektől, bőven akadnak majd váratlan eredmények. Ott van például a Bp. MAFC-BME, de szerintem meglepetésekre képes az Extraliga újonca, a nyáron alaposan megerősödött, brazil légiósokat – többek között a Pénzügyőrtől érkezett Willian Reffattit – a soraiban tudó Bp. Kispest SE, na és a Kecskeméti RC egyletét sem szabad leírni.

A csütörtök esti összecsapást csak védettségi igazolvánnyal lehet megtekinteni, s mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. A szurkolók a belépőjük mellé az Intersportban beváltható 15 százalékos vásárlási kedvezményt kapnak.

A Vegyész elleni csatáról még csak annyit: pontosan tíz nappal később a Pénzügyőrt fogadja majd a Fino a Kaposvár Arénában. Nem lenne gond, ha addigra némi tekintélyt vívna ki magának a társaság...

A játékoskeret

Iván Gergő, Hiago Antunes Garchet (brazil) – feladók; Bögöly Gábor, Fenyvesi Barnabás, Iván Bence, Hubicska Patrik, Marko Milovanovics (bosnyák), Oussama El Azhari (marokkói) – ütők; Hamza Ouyachi (marokkói), Jose Antonio Sandoval (kubai), Moises Vasquez (venezuelai) – centerek; Bozóki Bence, Kiss Máté – liberók.

Érkeztek (6): Hiago Antunes Garchet (brazil) – feladó; Hubicska Patrik (Debreceni EAC) – ütő; Marko Milovanovics (bosnyák) – ütő; Oussama El Azhari (marokkói) – ütő; Jose Antonio Sandoval (kubai) – center; Moises Vasquez (venezuelai) – center.

Távoztak (7): Keen Cameron Illés (Graz, Ausztria) – feladó; Horváth Kristóf (Saint Nazaire, Franciaország) – ütő; Kalmár Ákos (Bp. Kistext SE) – ütő; Vitalij Melnikov (visszament Oroszországba) – ütő; Ilia Makarov (orosz, Bp. Kistext SE) – center; Denys Veletsky (visszament Ukrajnába) – center; Bozóki Bendegúz (Bp. MAFC-BME) – liberó.

Vezetőedző: Ruben Wolochin (argentin). Edző: Demeter András György.

Ezek is érdekelhetik