KÉZILABDA NB I., NŐK

2021.10.30. 08:37

Hatalmas pofonba szaladt bele a Siófok KC Mosonmagyaróváron

Bajnokinak indult, edzőmeccs lett belőle, a balatoniak tizenkilenc gólos vereséget szenvedtek Mosonmagyaróváron, pedig a tizenhetedik percben még „csak” eggyel ment a házigazda. Osztálykülönbség volt a két együttes közt.

Keszthelyi Zoltán

Nem indult rosszul a találkozó balatoni szempontból, kettővel vezettek is (3–5), döntetlen is volt (6–6), sőt a tizenhetedik percben is csak egy volt a két együttes közt a házigazdák javára (11–10). A szünetig hátralévő tizenhárom percben aztán huszonkét gólt kaptak a balatoniak, akiknek egyszerűen összeomlott a védekezésük. A teljesítményükre az utolsó 130 másodperc tette fel a koronát, melyben négy gólt kaptak és egyet sem dobtak, aminek köszönhetően nyolcgólos hátrányba kerültek, amivel véget is ért a találkozó. A huszonhárom kapott gól szezoncsúcs, a Győrtől hazai pályán kapott huszonkettőt sikerült ezúttal „túlszárnyalni”!

A fordulás után minden ott folytatódott, ahol abbamaradt, illetve annyi változás történt, hogy a balatoniak már annyi ellenállást sem tanúsítottak, mint az első harminc percben. Ha pozitívumot kell keresni ebben a bajnokiban, akkor az Such első félidei négy találata, illetve Puhalák beállása a szünetben, aki egymaga hatot szerzett a fordulás utáni tizennégy találatból.

Történelmi verség volt ez az óvári a negyvennyolc kapott gólnak köszönhetően, ami annyiban nem meglepő, hogy Danyi Gábor vezetőedző csapatának védekezése a rajt óta nem állt össze. Ezt jól jelzi, hogy a hét eddigi találkozón – ezzel a negyven­nyolccal együtt – átlag harminchárom gólt kaptak tanítványai. Így pedig nehéz mérkőzéseket nyerni, főként ha már az első félidőben megszórják őket, ugyanis a nyitó játékrész gólátlaga is 18,4, ami több mint sok.

Az ellenfelek között pedig a Győri Audi ETO KC, az MKC és a Vác mellett olyan „alsóházi” csapatok is voltak, mint a Kisvárda, a DKKA és az újonc Budaörs. A balatoniak játékoskerete viszont – talán nem túlzás ezt mondani – nem olyan gyenge, hogy ilyen eredményeket produkáljon.

Női kézilabda NB I 6. forduló:

Motherson Mosonmagyaróvári KC–Siófok KC

48–29 (23–15)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna. Vezette: Őri, Pozdena.

MKC: Szemerey – Mihály 2, Lancz 3, Tóth E. 10(5), Konecna 1, Tóth G 8, Stranigg 4. Csere: Mistina (kapus), Asanin 6, Pásztor 4, Kovács P. 3, Hajtai 6, Csekő 1, Török. Edző: Gyurka János. SKC: Herczeg – Such 6, Janjusevic 3, Lakatos 1, Jezic 1, Holta 6(1), Wald 1. Csere: Csapó, Vojnovic (kapusok), Sirián 2, Szarková 2(1), Kiss N. 1, Debreceni- Klivinyi, Puhalák 6. Edző: Danyi Gábor.

Hétméteresek: 6/6(2/2), illetve 4/2(3/2). Kiállítások: 6(-), illetve 4(2) perc.

A balatoniak a héten szerződtették a korábbi válogatott Debreczeni-Klivinyi Kingát, aki a komplett legutóbbi szezont kihagyta, gyermekvállalás és vállsérülés után tért vissza a játékhoz Siófokon. Danyi Gábor szerint mindezek után kifejezetten jó állapotban van, de azt is tudják, hogy időt kell neki adni, hogy százszázalékos állapotba kerüljön. Az óvári mérkőzésen 18,5 percet töltött a pályán, ez idő alatt három lövéssel próbálkozott, sikertelenül.

Fotó: Németh András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában