Röplabda

2022.01.29. 12:22

Bravúr lenne a javából, ha a Fino egylete pontot fogna

Fenyő Gábor

Illusztráció

Már négy tétmeccsen van túl idén a Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata, s meglehetősen vegyes képet mutat az eddigi szereplése. Pedig jól kezdték az új évet: január 4-én az első fellépésükön a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn elleni kupanegyeddöntő hazai visszavágóján – amelyet a január első napján tragikus balesetben elhunyt játékostársuk emlékének, Iván Gergőnek ajánlottak – magabiztosan nyertek 3–0-ra, akárcsak a Vegyész RC Kazincbarcika elleni elődöntő első borsodi felvonásán. Aztán jött a fekete leves... A kaposvári visszavágón – hiába volt a finálét jelentő négy játszmalabdánk egymás után – mégis a barcikaiak ünnepelhettek. Három nappal később aztán újra összecsapott egymással a két társulat a borsodi városban, ezúttal az Extraliga keretében. Az argentin mestert, Ruben Wolochint helyettesítő Demeter György szerint most jobban, higgadtabban és fegyelmezettebben játszottak, mint a kupameccsen, mégis nagy csatában alulmaradtak. 

Vasárnap 18 órakor az éllovas Pénzügyőr SE vendégei lesznek a fővárosban a somogyiak. Kaposváron nagy csata után 3–2 arányú hazai siker született – az volt a Pénzügyőr első és egyben eddig utolsó veresége a hazai sorozatban –, s el kell őszintén ismerni, hogy nem a Fino alakulata az esélyesebb. A bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Bp. Pénzügy­őr SE a találkozó favoritja, ráadásul szeretnének visszavágni a kaposvári vereségükért. Három remek külföldi légióst tudhatnak a soraikban: a klubvilágbajnoki címmel büszkélkedhető Da Silva Santos Pedro Luist, az ugyancsak brazil Feliciano Jorge Brunót, továbbá De Sousa Soares Igort. Négy játékosuk is annak idején megfordult Kaposváron: a szintén válogatott Magyar Bálint, aztán Kovács Zoltán, Rása Alex és a tavaly nyáron érkezett Dávid Csanád. Ők négyen majd másfélszáz alkalommal szerepelhettek a nemzeti együttesben. 

Egyszóval igazi bravúr lenne, ha a Fino-Kaposvár ponto(ka)t tudna szerezni a Pénzügyőr otthonában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában