Röplabda

2022.08.03. 10:43

Tomas Lescay Kaposváron folytatja pályafutását

Molnár Gábor

Fotó: ANTALFALVI ANNA

Újabb légiós érkezését jelentette be a férfiröplabda Extraligában szereplő Fino Kaposvár együttese, a somogyi székhelyen folytatja pályafutását Tomas Lescay, aki az előző szezont a MAFC-BME csapatában töltötte. 
A huszonkét éves kubai válogatott center a mögöttünk hagyott idényben bronzérmet nyert a fővárosi együttessel, s ez lesz a harmadik szezonja légiósként, a MAFC-BME előtt Tunéziában játszott, azt megelőzően pedig hazájában. 

– Nagy öröm számomra, hogy a következő szezonban Kaposváron játszhatok – mondta bemutatkozóvideójában Tomas Lescay. – Nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség ez nekem, és az előző idényben már jó kapcsolatot alakítottam ki az egyesülettel, valamint azzal is tisztában vagyok, milyen nívós klub a Fino Kaposvár. Üdvözlöm a kaposvári szurkolókat is, és minden jót kívánok nekik. Nagyon bízom benne, hogy szép sikereket érünk majd el a csapattal, és mindent bele fogok adni, hogy elérjük a kitűzött célokat. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Nikolay Manchev lesz a rekordbajnok feladója a 2022/2023-as kiírásban, a 25 esztendős bolgár játékos pályafutása során főként hazájában játszott, illetve egy szezont töltött Romániában. Kalmár Ákos pedig visszatér a somogyi megyeszékhelyre, feladó-átló 2016 és 2021 között már volt a Fino játékosa. 

A Kaposvári Röplabda SE három párosa Mohácson egy négycsillagos, U20-as strandröplabdatornán vett részt. 
– A verseny remek kaposvári eredményekkel zárult: a Tóth Gábor, Zarka Márton duó a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Fenyvesi Barnabás és Fenyvesi Dániel második lett, míg a fiatal Laczó Bálint, Csordás Bertalan alkotta csapat az 5. helyen végzett – tájékoztatott a Fino Kaposvár SE. – A tornán hasznos tapasztalatokat szereztek a fiatalok, amit remélhetőleg hasznosítani tudnak a soron következő, U22-es és U20-as országos döntő mérkőzésein, melyet Budapesten, a Kispest arénába rendeznek. 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában