Lovastorna

2022.08.01. 09:28

Történelmi Eb az akadémián

M. G.

Fotó: Lang R.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa volt a házigazdája szerdától vasárnapig a junior és fiatal lovastornászok Európa-bajnokságának. A Pannon Lovasakadémián rendezett versenyen tizenhét ország közel százötven lovasa mutathatta be a produkcióját. Történelmi eseménynek volt az otthona a somogyi megyeszékhely, hiszen eddig még nem avattak Európa-bajnokot fiatal lovastornász kategóriában, a nézők pedig ingyen tekinthették meg a kontinenstornát. 
Az idei már az ötödik nagy nemzetközi megméretés volt, melynek a MATE Kaposvári Campusa adott otthont. A szak­ág komoly múlttal rendelkezik a Pannon Lovas­akadémián, hiszen a Lovas­akadémia SC színeiben Bence Balázs korábban junior Európa-bajnoki-címet szerzett. S a szervezők abban bíztak, hogy a magyar indulók ezúttal is szép eredményeket érnek el, s ez be is jött, miután több kiváló hazai produkciónak is tapsolhattak a nézők. 

– A lovardában és a sportrendezvényeken zajló munkát leginkább a MATE hallgatói végzik – tudtuk meg korábban Halas Árontól, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Pannon Lovas­akadémia igazgatójától. Fontos számukra, hogy a képzés és a sport együtt járjon. A jövőben is rendeznek majd megméretéseket olimpiai számokban, s tervezik fogathajtó-versenyek szervezését is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában