Labdarúgás

2022.10.30. 17:05

Az utolsó pillanatig nyílt meccset nyert meg a Rákóczi

Hatalmas izgalmak közepette szerezte meg a három pontot a Csornai SE otthonában a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 15. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Klein Péter

Az újonc, kiesés ellen küzdő Csornai SE otthonában lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC, melynek kezdőcsapata három helyen változott az előző vasárnapihoz képest. A héten az U19-es válogatottnál lévő Heil Máté nem utazott el a csapattal, azonban Harsányi Dániel már bevethető állapotba került sérülése után, így ő kapott újra helyet a védelem közepén. Zvara Dávid és Pintér Norbert helyett pedig Kálmán Szilárd és Mayer Milán került vissza a kezdőbe. Az ezúttal is 1-4-4-2-es hadrendben fellépő kaposváriak taktikája már a mérkőzés elején eredményre vezetett. Az agresszív letámadás után szereztek labdát szeretek a vendéket, amit Ekker Milán kanyarított középre, ahol Horváth Balázs kapásból lőtt a léc alá. A korai ól megadta a meccs alaphangját, hiszen a hazaiaknak ritmust kellett váltaniuk, ami miatt némi mezőnyfölényben futballoztak, ez pedig a kaposvári kontrák jó táptalaja volt. A félidő feléhez érkezve már egyértelműen a csornaiak irányították a mérkőzést, s a gólhoz sem álltak messze. Előbb ugyanis Visy Bálint fejelt kevéssel fölé, majd egy rosszul hazaadott labdát Mikler Dániel rúgta rá a rámadó csatárra, akiről centikkel vágódott a kapu mellé a játékszer. A szünetig hátralévő percekben bár teljesen kiegyenlített játék zajlott a pályán, mégis ebben a periódusban tudott egyenlíteni a Csorna. Egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a kaposváriak, a labda végül Tóth Adrián elé került, aki balról a kapu bal alsó sarkába gurított. A Rákóczi mentális szempontból a legrosszabbkor kapott gólt, talán emiatt is változtatott a szünetben Horváth Rudolf.

A somogyiak viszont a fordulás után sem lettek stabilabbak, így egy szóló után Füleki Márk kis híján a bal alsóba tudott gurítani. Erre válaszként Horváth Balázs előbb a bal szélről lőtt a bal kapufára, majd fél perccel később Kantó Zsombor kapus védte kísérletét. Egy órányi játékot követően pedig a másik oldalon, Mikler Dánielnek kellett bravúrt bemutatnia, miután Visy Bálint négy méterről fejelt kapura. A mérkőzés hajrája igen feszültre sikerült, mindkét csapat akarta a győzelmet, emitt záporoztak a helyzetek mind a két kapu előtt. Az utolsó tíz percbe lépve előbb Mayer Milán fejelt a hálóba, de ezt még les miatt nem adta meg a játékvezető, egy perc múlva azonban szabadrúgáshoz jutott a Rákóczi, melyet Zvara Dávid ívelt Harsányi Dániel elé, aki középre gurított, Gál Mátyás pedig hat méterről passzolt a kapuba. A hátralévő percekre is maradtak izgalmak, hiszen a lefújás pillanatáig nyílt maradt a mérkőzés, aminek az is ékez bizonyítéka, hogy a hármas sípszó előtt Szalka Máté cselezte magát ziccerig, majd fölé vágta a labdát. A Rákóczi így végül mindhárom pontot bezsebelte, s örömmel vághatott neki a közel három órás hazaútnak.

 

Csornai SE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)

Csorna, 130 néző. V.: Gál P. (Urgyán A., Bencze A.).

Csornai SE: Kantó – Horváth A. (Böcskey, a szünetben), Kelemen (Csete, a 8. percben), Zámbó, Papp R. – Kerékgyártó, Tóth A. – Füzi, Visy, Füleki (Molnár M., a 87. percben) – Márton A. (Szalka, a 63. percben). Vezetőedző: Horváth Péter.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Gál, Harsányi, Böndi – Horváth B., Pintér M. (Zvara, a szünetben), Kálmán Sz. (Pintér N., a szünetben), Szederkényi (Zólyomi, a 87. percben) – Mayer Milán (Ország, a 94. percben), Bíró D. (Borbély Á., a 69. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Tóth A. (a 44. percben), illetve Horváth B. (a 3. percben), Gál (a 82. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában