Labdarúgás

2023.03.05. 13:55

Harsányi Dániel fejének köszönheti a sikert a Rákóczi

Újabb idegenbeli győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek Harsányi Dániel fejesgóljaival nyertek a Gyirmót FC Győr II. ellen a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 24. játéknapján.

Klein Péter

Hajnalban kelt útra a Kaposvári Rákóczi FC, hogy elhozza a három pontot Gyirmótról, s feledtesse az Érd elleni fájó, hazai vereséget. A mérkőzést azonban a hazaiak kezdték frissebben, már a második percben eljutottak egy helyzetig, melynek végén Erdei Milán éles szögből leadott lövését bravúrral védte Ipacs Péter. A kaposváriak bő tíz perc után kezdték felvenni a meccs ritmusát, majd a félidő derekán az előnyt is megszerezték: Pintér Norbert, ível egymás után két szögletet is középre, a másodszorra remekül találta meg Harsányi Dánielt, aki négy méterről fejelt a kapuba (0–1). Az előny birtokában a Rákóczi átadta a területet, próbált kontrákra játszani, de mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, így jobbára a mezőnyben zajlott a játék. Az utolsó percekben próbálták beszorítani a gyirmótiak a Kaposvárt, de nem sok sikerrel.

A fordulást követően kevésen, pontosabban Kecskés Barnabás kapuson múlt, hogy a Rákóczi nem tudta megduplázni előnyét. Hat perc elteltével ugyanis a pontrúgás után fentragadó Harsányi Dániel egy felívelés után, estében készítette le lövésre a labdát Gál Mátyásnak, aki tíz méterről vette célba a kapu jobb oldalát, de a hazaiak hálóőre bravúrral hárított. A hajráig a Rákóczi előtt egyre több nagy lehetőség alakult ki, a legközelebb Pintér Norbert volt ahhoz, hogy megduplázza az előnyt, de előbb hosszan tolta meg a labdát, pedig már a kapuson is túljutott, majd a felső kapufa hárította a szabadrúgását. Az utolsó percekben lépve viszont lezárta a meccset a Rákóczi: Böndi Ádám beadása Harsányi Dánielt találta meg, aki a kapunak háttal állva, öt méterről csúsztatott a kapu bal oldalába (0–2).
A kaposváriak így újabb idegenbeli sikert arattak, a második félidőben mutatott játékuknak köszönhetően pedig teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Gyirmót FC Győr II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–1)
Gyirmót, 150 néző. V.: Molnár R. (Nagy B., Tóth Cs.).
Gyirmót FC Győr: – Kecskés B. – Görcs (Somogyi, a 87. percben), Wágenhoffer, Lányi B., Helembai (Szűcs P., a 82. percben) – Lázár P. – Nagy K., Tarsoly, Bagó, Dán (Babayigit, a 72. percben) – Erdei (Rátonyi, a szünetben). Vezetőedző: Ördög József.
Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi, Kocsis B., Harsányi, Böndi – Borbély Á. (Pintér M., a 79. percben), Gál, Országh (Kis-Fónai, a 67. percben), Pintér N. (Hampuk, a 79. percben) – Ekker (Szederkényi, a 87. percben), Bíró D. (Mayer Máté, a 87. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Harsányi (a 24. és a 85. percben).
Sárga lap: Lányi B. (az 51. percben), Wágenhoffer (a 71. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában