Teke

2023.04.26. 13:38

Az utolsó meccsen is kikaptak a kaposvári tekések

Az ötödik helyen zárt az Investment Közutasok TK I. együttese a Férfi Teke Szuperliágban.

Trancsik Zsanett

Teke Az Investment Közutasok Kaposvári TK I. csapata idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy dobogós helyezést ér el a Szuperligában. Az őszi szezonban gyönyörű meccseket produkáltak hatalmas győzelmekkel és nagy sikerekkel, azonban tavaszra elfáradt az alakulat, alábbhagyott a lendület, ez pedig azzal járt, hogy több fontos mérkőzésen is kikaptak és lecsúsztak a dobogóról. A Férfi Teke Szuperliga 2022/2023-as idényében az ötödik helyen végeztek a kaposváriak.

A 18. fordulóban az investmentesek hazai pályán fogadták a szentgotthárdiakat. Az első sorban Pintér György és Botházy Péter kezdett a kaposváriak közül. Pintér simán hozta a szettpontokat és a csapatpontot is, azonban Botházy szorosabb csatát vívott, s mivel kevesebb fát tudott ütni, mint ellenfele, így búcsút inthetett a csapatpontnak.

A második sorban Juhász Bence és Brancsek János játszott a somogyiak becsületéért. Juhásznak nem ment jól a játék, ellenfele több mint száz fával hagyta ott, így a szett- és a csapatpontokra esélye sem volt. Brancsek azonban felszívta magát, nem adott esélyt a szentgotthárdi ellenfelének pontot gyűjteni, simán elcsípte előle a szettpontokat, így a csapatpont sorsa sem volt többé kérdéses.

Végül Horváth László és Kovács Gábor állt ki a pályára, ám egyikük sem tudta megmenteni a helyzetet. Kettőjük közül csupán Horváthnak sikerült egy szettpontot bezsebelnie, minden más értékes pont a szentgotthárdiaknál landolt.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK I. együttese végül az ötödik helyen végzett a Szuperligában.

Investment Közutasok Kaposvári TK I.–Szentgotthárdi VSE 2–6 

Pintér György 597, Botházy Péter 618, Juhász Bence 531, Brancsek János 651, Horváth László 588, Kovács Gábor 588.

Ifjúsági mérkőzés: Investment Közutasok Kaposvári TK I.–Szentgotthárdi VSE 0–4.

Balogh Kristóf 551, Leposa Olivér (Ripli Benedek) 482.

Vasárnap újabb feladat várt a Közutasokra, Győrbe utaztak a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésére. A kaposváriak nagyon felszívták magukat, Botházy és Brancsek kezdett, előbbi parádés teljesítményt nyújtott, de csapattársa is remek játékkal hozta a pontot. A második sorban Horváth ugyan elvesztette a pontot, de Kovács nyert, így 5–1 arányú előnnyel várják az investmentesek a visszavágót, ami május 6-án lesz.

Győr-Szol TC–Investment Közutasok Kaposvári TK 1–5

Botházy Péter 674, Brancsek János 630, Kovács Gábor 612, Horváth László 584.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK II. csapata szintén a Szentgotthárd ellen játszott az NB II.-ben. A forduló előtt második helyen álló vasiak ellen izgalmas, szoros mérkőzést játszottak a közutasok, melyből a hazaiak jöttek ki győztesen. Az investmentesek ezzel a negyedik helyen állnak, a tabella első négy helyezettje három ponton belül áll a tabellán a hátralévő négy forduló előtt.

Investment Közutasok Kaposvári TK II.–Szentgotthárdi VSE II. 5–3

Fajtai Bálint 513, Kis Richárd 595, Magyar József 584, Wagner Mihály 542, Illés Richárd 580, Kálny Krisztián 578.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában