megyei foci

2023.05.08. 14:14

Magabiztosan lövi a büntetőket a Fradit is megjárt kapus

Több érdekességgel is szolgált a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulója.

A Balatonföldvár jelenleg az ötödik a bajnokságban

Fotó: Németh Levente

A játéknap meglepetését a Balatonföldvár szolgáltatta, mely hazai pályán 7–0-ra legyőzte az akkor még a tabella második helyén álló FC Barcsot. A meccs második gólját a házigazda kapusa, Kandó Zsombor szerezte a 15. percben büntetőből. – Mindig vele rúgatom a tizenegyeseket, de azért mondtam neki, ha kihagyja, akkor loholjon vissza, pláne, ha kapufát lőtt, de eddig az összeset értékesített – fogalmazott Farkas Zoltán, a földváriak vezetőedzője.
A 24 éves Kandó Zsombor pályafutása Hódmezővásárhelyről indult, de három szezonon át a Ferencvárosi TC kötelékeihez is tartozott, az utánpótlás együttesekben szerepelt, majd visszatért Hódmezővásárhelyre, ahol volt olyan szezonja, amikor 29 gólt lőtt, igaz, a Csongrád Megyei U19-es bajnokság A-csoportjában nem hálóőrként, hanem mezőnyjátékosként szerepelt. A 2021/2022-es szezonban került Balatonföldvárra, ahol – kapusként! – öt gólnál tart.
Ugyanezen a meccsen történt, hogy a 65. percben Laklia Tamás, a barcsiak vezetőedzője becserélte Banicz Benjamin helyére Kocsis Pétert, ám miközben ment le a pályáról a labdarúgó a játékvezető, Hegyi Attila kiállította. Megúszták ugyan az emberhátrányt a dél-somogyiak, de az eltiltást vélhetően nem.
A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Irodájának fegyelmi bizottsága tárgyalás nélkül nyolc meccsre eltiltotta a negyedosztály déli csoportjában szereplő Csököly ÖSE egyik játékosát, mert megütötte ellenfelét. Információnk szerint a labdarúgó nem is volt a pályán, a cserepadon ült, aztán a játéktéren kialakult egy kisebb szóváltás, s ezután ütötte meg ellenfelét a cserejátékos. A fegyelmi határozat ellen lehet fellebbezni, a határidő 15 nap.

A megyei focieredményeket itt találod!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában