Helyi sport

2023.06.14. 15:09

Gyászol a motorsport: elhunyt Szvoboda Bence

Életét vesztette a magyar motokrossz egyik kiemelkedő alakja, Szvoboda Bence.

Sonline

– Szerdán 11.50 órakor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja, Szvoboda Bence – adta hírül a klubja, a HTS Team.

Mint ismert, a kaposvári Szvoboda Bence a cseh motokrosszbajnokság első futamában szenvedett súlyos balesetet, a motokrosszozót a prágai kórházba szállították, ahol sokáig küzdöttek érte az orvosok, ám sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Szvoboda Bence óriási harcos volt, több olyan sérülést is szenvedett, mely után derékba törhetett volna a pályafutása, ám ő sohasem adta fel. Legutóbb májusban beszéltünk vele, tele volt tervekkel, azt mondta, a sérülések nem vethetnek véget a pályafutásának. Leszegte a fejét és csinálta a dolgát, bármi is történt, mindig megőrizte a jókedvét, arra is szakított időt, hogy átadja tapasztalatait a fiataloknak, s a nemzetközi mezőnyben is ismerték, elismerték, hiszen sok nagy versenyen állhatott fel a dobogó tetejére.

A tízszeres magyar bajnok sportoló 31 esztendős volt.

Szülőfaluja, amelynek egyedülálló pályafutása révén oly sok dicsőséget szerzett, 2019-ben Balatonberényért Emlékérem kitüntetéssel ismerte el sportteljesítményét. Ekképp ők is megemlékeztek a BAJNOKRÓL.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában