Sebességi autómodellezés

2023.06.04. 15:53

Háromszáz felett száguldottak a pályán

Több versenyen is remekül szerepeltek a Kaposvári Textiles Modellező Klub tagjai.

Molnár Gábor

Nagyatádon rendezték F1-F3 hajómodellek évadnyitó viadalát, melyen Csehország, Szlovákia és Magyarország hét egyesülete összesen negyven hajómodellel állt rajthoz öt kategóriában. Az időjárás nagyon  kedvező volt a sebességi hajómodelleknek, mondhatni ideális „tükörvíz” volt a tavon.
Eredmények
F1E junior: 1. Lekszikov Nimród (Canissa MK), 2. Tamasóczki Kristóf (Kaposvári Textiles MK), F1E Senior: 1. Mike Kneys (Csehország), 2. Péter Kovác (Szlovákia), 3. Kukorelli Károly (Cavalloni SE), F3E senior: 1. Bertók István (Kapuvár SE), 2. Kozári Gábor (Canissa MK), 3. Tamasóczki Tamás (Kaposvári Textiles MK), f1V-3,5 ccm: 1. ifj. Novics József (Kaposvári Textiles MK), 2. Bertók István (Kapuvár SE), 3. Mayer Imre (Zalaegerszeg Városi MK), F1V-15 ccm: 1. Bertók István (Kapuvár SE), 2. Gulyás Mihály (Kaposvári Textiles MK), 3. Dusa András (Kaposvár Textiles MK).
Pécs adott otthont a rádió távirányítású autómodellek országos bajnokságának első fordulójának, melyen a Kaposvári Textiles MK-t Kádár Tamás képviselte az 1/10 robbanómotoros autómodellek tuning kategóriájában. Az időjárás kedvezett a versenyzőknek és az autómodelleknek is. A négy, négyperces előfutam után Kádár bejutott a döntőbe és a harmadik helyről rajtolhatott. A döntőben jól teljesített 123 körrel a második helyen futott be harminc perc letelte után.
Kaposváron rendezték a sebességi autómodellezők évadnyitó versenyét, mely egyben a 49. Textiles Rallye is volt. A rossz időjárási körülmények ellenére három modellezőklub húsz autómodellel vett részt a viadalon. Összesen két futamot tudtak csak rendezni a szervezők, de így is a második futam végére leszakadt az ég és lefújták a versenyt. Szentesi Norbert tudta legjobban beállítani a motorját, így egy magabiztos első starttal meg is nyert a 10 ccm kategóriát 314 km/h eredménnyel. A megméretés remek felkészülés volt a júniusban rendezendő országos bajnokságra, melyet a Pécsi Ércbányász MK rendez.
Eredmények
2,5 ccm: 1. ifj. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 2. Nagy Zoltán (PÉMK), 3. Harth Máté (Kaposvári Textiles MK). 3,5 ccm Monza: 1. Mayer Imre (Zalaegerszeg VMK), 2. Mayer Hajnalka (Zalaegerszeg VMK), 3,5 ccm: 1. Mayer Imre (Zalaegerszeg VMK), 2. Mayer Hajnalka (Zalaegerszeg VMK), 5 ccm: 1. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 10 ccm: 1. Szentesi Norbert (Kaposvári Textiles MK), 2. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 3. Tamasóczki Tamás (Kaposvári Textiles MK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában