Népszerű a kungfu Siófokon

2023.07.22. 12:18

A Wing Tsun technikai módszerekkel old meg egy-egy helyzetet

Keszthelyi Zoltán

Több mint tíz éve, hogy Siófokon tartják nyári táborukat a Wing Tsun Kungfu hazai képviselői, akik idén is az alapító, Si-Fu Máday Norbert kilencedik fokozatú nagymester, a nyolc országot magába foglaló kelet-európai régió főinstruktorának segítségével fejleszthetik tudásukat. A Covid a kungfu ezen ágát is visszavetette, de sikerült rendezniük a sorokat, amit a táboruk idei népszerűsége is igazol. 

– Széles a skála, a kezdők ugyanúgy itt vannak velünk, mint azok, akik húsz-harminc éve űzik ezt a harcművészetet – nyilatkozta Gausz Tamás a tábor szervezője, aki mint mondta, Máday Norbert mellett ezúttal is velük van még Szél Gábor, nyolcadik fokozatú mester is. – Napi két edzés szerepel a programban. 

A Wing Tsun az egyetlen harcművészet, amit nő hozott létre, nem az erőre épít, hanem inkább technikai módszerekkel old meg egy-egy helyzetet. Magyarországon nyolcvan klubjuk van, Kaposváron Balázs Adorján vezetésével is jelen vannak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában