labdarúgás

2023.07.30. 21:36

Ennél jobban kell koncentrálni

Nem sikerült a rajt, a BFC Siófok két hatalmas egyéni hibának köszönhetően kikapott a legutóbbi szezonban az osztályozónak köszönhetően bennmaradó Nyíregyháza Spartacus FC ideiglenes otthonában, Balmazújvárosban. Nagyot kell javulniuk a balatoniaknak a folytatásra…

Keszthelyi Zoltán

Négy újoncot avatott a BFC Siófok, miután a nyáron elvesztette a csapat a Horváth Milán, Szakály Attila, Farkas Balázs Kesző által alkotott tengelyét, ráadásul Horváth Péter Kozármislenybe igazolt, Varga Bence pedig sérülés miatt hosszabb távra kiesett. A nyitó fordulót látva talán nem túlzás kijelenteni, az eddig eltelt nyári átigazolási időszak egyik nagy vesztese a BFC Siófok…

 

A szezonrajtot két hatalmas egyéni hiba döntötte el, amiért nagy kár, mert jól kezdtek ugyan a házigazdák, jelentős labdabirtoklási fölényben voltak, ám nem találtak kaput sem Nagy, sem pedig Géresi helyzeténél. A huszonnegyedik percben aztán a harmadosztályú Bicskétől igazolt Vékony vesztett labdát a saját térfelén, amit ”megfejelt” egy buta szabálytalansággal a tizenhatos vonala előtt. Géresi legurítását Nagy Dominik lőtte a kapuba, Winter beleért, de hárítani nem tudott (1–0). A szünet után a somogyi kapus megmozdulása döntötte el végleg a három pont sorsát, egy visszagurított labdát nem passzolt el időben, Novák odaért, akiről Géresi elé került a játékszer, a nyírségiek játékosa könnyedén a hálóba lőtt (2–0).

 

A két bakinak köszönhetően magabiztos sikert arattak a házigazdák az eltiltott szakvezetőjük hiányában Nikházi Márk által dirigált balatoniak ellen, akiknek a kezdőjének átlagéletkora 23,3 év volt, a pályára lépő tizenhat labdarúgóé pedig 24 év! Winter kapus és a három belső védő összesen nyolcvanhárom éves, akik közül épp Vékony a legidősebb huszonkét évével. Kitlék sajnos a párharcok nagy többségét el is vesztették… Egy fordulat azért lehetett volna ebben a kilencven percben, ha egygólos hátránynál Major lekészítése után Nagy Richárd nem a bal kapufát találja el… Kétgólos hátrányban már akadtak lehetőségeik, de addig mindössze ennyit tudtak felmutatni. A következő fordulókra más karakterre lesz szüksége Dragan Vukmir csapatának, mert harminchat nap alatt hét fordulót rendeznek, nem lenne jó már a rajtnál bennragadni.

 

Merkantil Bank Liga – 1. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC – BFC Siófok 2–0 (1–0)

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Márkus Péter)
Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Farkas B., Rjaskó, Baki, Nagy B. – Toma, Kesztyűs (Tamás O., 80.p.) – Géresi (Gresó, 60.p.), Nagy D. (Cseh, 88.p.), Herjeczki (Pataki B., 80.p.) – Novák Cs. (Myke Ramos, 60.p.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

BFC Siófok: Winter – Vágó G., Vékony, Debreceni Á. – Polényi, Major G. (Tóth T., 60.p.), Varjas Z., Kitl M. (Nemes, 80.p.), Böndi (Szedlár, 80.p.) – Nagy R. (László D., 60.p.), Dénes (Menyhárt, 77.p.). Asszisztensedző: Nikházi Márk.

Gólszerző: Nagy D. (24.p.), Géresi (52.p.)

 

MESTERMÉRLEG

 

Tímár Krisztián: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mert a vendégek mélyen védekeztek, visszaálltak egy 5–4–1-es játékrendszerre, próbáltak a kontrákra alapozni. Türelmesek voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de elégedetlen vagyok a helyzetkihasználással, mert akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Örülök annak, hogy hátul nullára hoztuk a mérkőzést, kifejezetten kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek.

 

Nikházi Márk: – A találkozó eleje nem volt az igazi, több hibát is elkövettük. Az első fél óra után úgy éreztük, a Nyíregyházának van egy holtpontja, próbáltuk fokozni a nyomást, adódtak előttünk helyzetek, Nagy Richárd révén a kapufát is eltaláltuk. A foci ilyen, bízom benne, hogy hosszútávon visszaadja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában