Sebességi modellezés

2023.07.12. 16:52

Pécsen és Kapuváron is nagyot alkottak a Kaposvári Textiles MK versenyzői

Öt magyar bajnoki címet szereztek két versenyen a Kaposvári Textiles Modellező Klub versenyzői.

Molnár Gábor

Mozgalmasan teltek a Kaposvári Textiles Modellező Klub versenyzőinek elmúlt hetei, ugyanis először Pécsen tartották a körpályás sebességi autómodellek országos bajnokságát, majd Kapuváron az F1-F3 hajómodellező kategóriák ob-ját. A baranyai megméretésen az összes aktív magyar versenyző részt vett, illetve négy külföldi versenyzővel már nemzetközivé vált a megméretés; Németország, Olaszország, Bulgária és Magyarország nyolc modellezőegyesülete huszonhárom versenyzővel, s összesen negyvenöt autómodellel versenget hat kategóriában.

A legkisebb kategóriában az 1,5 ccm-ben sajnos Tamasóczki Tamás motorja meghibásodott, de a tartalék motorjával is az előkelő második helyet szerezte meg a gyöngyösi Bondor Györgyi előtt. Ami viszont öröm, hogy a 10 ccm kategóriában Szentesi Norbert már az előző kaposvári versenyen magabiztos győzelmet szerzett és az országos bajnokságon sem tett másképpen, így ő emelhette magasba a 2023. évi magyar bajnoki trófeát.

A kaposvári eredmények. 1,5 ccm: ...2. Tamasóczki Tamás; 2,5 ccm ...4. ifj. Dusa András, ...7. Harth Máté; 3,5 ccm Monza: ...4. Tamasóczki Kristóf; 3,5 ccm: ...5. Szentesi Norbert; 5 ccm: ...4. Dusa András; 10 ccm: 1. Szentesi Norbert, 2. Tamasóczki Tamás, 3. Szentesi Míra, 4. ifj. Dusa András, 5. Dusa András.

Kapuvár adott otthont az F1-F3 hajómodellek magyar bajnokságának, a víz ideális volt minden kategória számára. Külön öröm volt, hogy két cseh és egy szlovák versenyző jelentével ez a viadal is nemzetközi volt, így három nemzet (Csehország, Szlovákia és Magyarország) tizenhat indulója összesen harminchat hajómodellel állt rajthoz. A Kaposvári Textiles MK hajómodellezőinknek egy nagyon jó felkészülési lehetőség is volt a kapuvári verseny az augusztus három és tíz között Szlovákiában rendezendő világbajnokságra. A hangolás jól sikerült, hiszen szinte minden kategóriában kaposvári magyar bajnokot avattak. Az elektromos F1E kategóriában ifj. Novics József egy fantasztikus új magyar rekorddal nyert, az új rekordidő: 10,5 mp, ez majdnem egy másodperccel gyorsabb mint az előző csúcs. Az F3E (navigációs) kategóriában Tamasóczki Tamás kiegyensúlyozott eredményével magasba emelhette a magyar bajnoki trófeát. Az F1V-3,5 ccm kategóriában a már bajnok ifj. Novics József szintén maradandót alkotott, sajnos nem országos rekorddal, de egy egyéni csúccsal aratott diadalt. Az F1V15 ccm-ben vékhetően még a mai napig nem hiszi el Dusa András, hogy hajójával 12,5 mp alatt teljesítette a pályát, de a stopperóra nem hazudik, így ezzel a remek eredményével az első helyen végzett.

A kaposvári eredmények. F1E jnuior: ...2. Tamasóczki Kristóf; F1E senior: 1. ifj. Novics József, ...4. ifj. Tóth Ferenc, 5. Barbér Máté, 6. Tamasóczki Tamás; F1E: 1. Tamasóczki Tamás, 2. Barbér Máté, ...7. ifj. Tóth Ferenc; F1V-3,5 ccm: 1. ifj. Novics József, ...3. Csajághy Balázs, 4. ifj. Dusa András, ...7. Gulyás Mihály, 8. Dusa András; F1V-15 ccm: 1. Dusa András, ...3. Gulyás Mihály, ...5. Csajághy Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában