Kosárlabda

2023.08.31. 14:36

A Kecskemét rámutatott a Kaposvári KK hibáira

Szerda este a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét otthonában lejátszotta a felkészülési időszak harmadik edzőmérkőzését a Kometa Kaposvári KK, mely ezúttal végig futott az eredmény után és végül hétpontos vereséget szenvedett.

Fotó: Lang Róbert

A csapatkapitány, Krnjajszki Boris kisebb sérülés, míg Antalics Dániel betegség miatt hagyta ki a Kecskemét elleni első felvonást, melyet egyértelműen jobban kezdtek és végig domináltak a hazaiak, akik Kemal Karahodzic és Kimani Lawrence vezérletével már az első negyedben hétpontos előnyt alakítottak ki (24–17). A második játékrész forgatókönyve hasonlóan alakult mint az első, Forray Gábor csapata kíméletlenül rámutatott a formálódó Kaposvári KK hibáira (45–33).

A szünet után a játék képét tekintve elillant a különbség, a Kecskemét azonban nem engedte lőtávon belülre Váradi Kornél csapatát, mely ha csak két ponttal is, de megnyerte a harmadik negyedet (60–50). Az utolsó felvonásban egy 0–5-ös roham közepén, 65–57-es állásnál Forray Gábor kért időt, ami elegendő volt arra, hogy a hazai csapat rendezze a sorait. A Váradi-csapatnak így reális egyenlítési lehetősége nem adódott, a Kaposvári KK végül hétpontos vereséget szenvedett (77–70).

A fiatal tehetségek körül  Paár Márk remekelt, 16 ponttal a mezőny második legeredményesebb kaposvári játékosa lett Remy Abell mögött.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kometa Kaposvári KK 77–70 (24–17, 21–16, 15–17, 17–20 )
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét V.: Ádám, Jakab, Utasi
Kometa Kaposvári KK: Jackson (7), Abell (17/9), Paár M. (16/6), Cunningham (8), Koprivica (13). Csere: Halmai D. (4), Fazekas M. (-), Puska B. (3), Bogdán B. (2), Szőke B. (-), Hajduk A. (-). Vezetőedző: Váradi Kornél. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Bogues (11), Sinik (11/3), Ivkovic M. (5/3), Kucsera D. (2), Karahodzic (13). Csere: Wittmann K. (6/3), Lawrence (18), Dramicanin (6/6), Tóth B. (5/3). Vezetőedző: Forray Gábor. Edzők: Hegedűs Gergely, Dusan Markovic

Mestermérleg

Váradi Kornél: – Egy nagyon jól szervezett csapat ellen játszottunk, és pontosan ezért volt jó ez a mérkőzés, hiszen rámutatott azokra a hibákra, melyekben előre kell lépnünk. Ezt értem csapat és egyéni szinten. Remélem mindkettőt meg tudjuk ugrani, ezen fogunk dolgozni a következő mérkőzéseken,  hogy tudjuk építeni tovább a rendszerünket. A vereség ellenére voltak pozitívumai is a meccsnek számunkra.

Folytatás és egyben visszavágó a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen szombaton, 18 órakor a Kaposvár Arénában. A mérkőzésre a belépés ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt várnak sok szeretettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában