Előzetes

2023.08.15. 16:49

A megújult, még veretlen barcikai csapat otthonában a Siófok

A három forduló után még nyeretlen BFC Siófok a legutóbbi szezonban tizennegyedik, jelenleg kilencedik, még veretlen Kolorcity Kazincbarcika SC otthonában lép pályára szerdán, 19:00 órakor. A legutóbbi két bajnokijukat megnyerték a balatoniak Borsodban, jó lenne, ha ezúttal is legalább egy pontot betudnának gyűjteni!

Keszthelyi Zoltán

A nyári átigazolási időszak nem telt eseménytelenül Kazincbarcikán, a balatoniakkal ellentétben alaposan "beerősítettek", ami érthető, hisz a szezon végén négy klub is búcsúzik a másodosztálytól. A komplett kezdőcsapatuk hét (!) helyen megváltozott, ami eredménnyel is párosult, hiszen eltelt három forduló és még mindig veretlenek.

" – Amit ez az erősen átalakult csapat mutatott az első három fordulóban, az nem rossz, van mire építenünk – nyilatkozta Csábi József vezetőedző. A legutóbbi fordulóban azzal a Péccsel játszottak döntetlent, melytől otthon kapott ki a BFC Siófok (0–1), ráadásul ennek inkább a mecsekaljaiak örülhettek. – Összességében úgy gondolom, hogy nyertünk egy pontot Kazincbarcikán – nyilatkozta a trénerük, Weitner Ádám.

Masszív, jól védekező együttes az ellenfél, mely három forduló alatt egyetlen gólt kapott, ám a helyzetek kihasználásával akadnak gondjaik, saját közönségük előtt sem a Szegednek, sem pedig a Pécsnek nem lőttek gólt! Remélhetőleg nem most szakad meg ez a szériájuk... – Tavaly a már Kecskemétre igazolt Pálinkás sokszor eldöntött meccseket, most ez hiányzik, de azzal elégedettnek kell lennem, hogy helyzetekig eljutunk, vagyis nem kilátástalan a helyzetünk, a játékunk – mondta Csábi József, akinek kezdőjében az említett Pécs elleni összecsapáson Tóth, Szekszárdi, Papp, Ternován, Csilus Tamás, Pinte személyében hét új igazolás kapott helyet, emellett még mindhárom cseréje – Kártik, Pekár, Gyurkó – a nyáron érkezett.

Remélhetőleg most is lesznek gondjaik a tizenhatoshoz érve az ellen a BFC Siófok ellen, mely a legutóbbi két bajnokiját megnyerte a Kolorcity Arénában! Tavaly a már Pécsen játszó Krausz (3–2), idén pedig a sérüléssel bajlódó Balogh Bence Benitó (0–1) volt a győztes találat szerzője, utóbbié rendkívül látványosra sikerült! Legutóbb 2021 áprilisában kaptak ki egy 94. percben esett Belényesi-góllal, amikor Csilus Tamás Siófokon játszott, most pedig Kazincbarcikán. Jó lenne megőrizni a veretlenséget, ám ennek a találkozónak a nyári átigazolási szezont jól kihasználó házigazdák az esélyesei.

A balatoniak az elmúlt hétvégén megszerezték első pontjukat, illetve 247 perc után első góljukat egy pontrúgás után, ami adhat némi lendületet Vékonyéknak. Eddig egyszer játszottak idegenben, Balmazújvárosban a Nyíregyháza Spartacus FC ellen, ahol rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek. Az ott látottnál sokkal harcosabban, koncentráltabban kell játszaniuk, ha pontot akarnak szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában