Röplabda

2023.08.31. 13:06

Elkészült a Fino Kaposvár sorsolása

Immár teljes kerettel készül az október 7-én kezdődő bajnoki rajtra az immár 19-szeres bajnok, a szerb Szlobodan Prakljacsics és Demeter András György edzőpáros vezényelte Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata.

Fenyő Gábor

A  29 éves orosz center, Stepan Novoselov is– aki az előző idényben a Kistextben játszott – egy hete edzésbe állt a somogyi megyeszékhelyen.

A kaposváriak az immár 12 csapatot számláló Extraligában október 7-én (szombaton) mutatkoznak majd be hazai környezetben, a Kaposvár Arénában az egyik újonc, a Miskolci EAFC ellen. A miskolciakon kívül még a Dunaújvárosi KSE, a Vidux-Szegedi RSE, a Dág KSE, valamint a Bp. Testnevelési Egyetem SE jött fel az NB I.-ből; a Szolnoki RK nem vállalta az osztályváltást, míg az Extraliga tavalyi újonca, a Bp. Kistesxt SE visszalépett. A hírek szerint az újonnan érkező csapatok közül a Miskolci-EAFC érheti el a legjobb eredményt.

Októberben még három bajnoki fellépés vár a Fino-Kaposvár társulatára. 11-én (szerdán) a Vegyész RC Kazincbarcika vendégei lesznek, négy nappal később, 15-én (vasárnap) a másik újonc, az egykoron sokkal szebb és dicsőségesebb időket megélt  Vidux-Szegedi RSE látogat el a somogyi megyeszékhelyre, majd újabb egy hét elteltvel, 22-én (vasárnap) a Dunaújvárosi KSE együtessét fogadjuk.

Október utolsó hetében aztán „átvált” a nemzetköri kupaprondra a Fino-Kaposvár csapata: Burgaszban szólítják majd őket pályára a Bajokok Ligája-selejtezőjében első körében. Elsőként 27-én (Szerdán) a monte­negrói aranyérmes Budva, másnap (csütörtökön) a házigazda és bolgár bajnok Neftohimik Burgasz, 29-én (pénteken) pedig az északmacedón Strumica lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában